zaterdag 16 oktober 2021

Alles over Zwijndrecht

1961: Aan de Oude Maas wordt een flat gebouwd. Rechts ervan de pont bij het Veerplein. Links ligt scheepswerf Kooiman

Zes schitterende historische luchtfoto's van Zwijndrecht

22 juni 2021 (door Jan-Willem Schneider)

ZWIJNDRECHT - Onlangs is het schitterende luxe fotoboek 'Dordrecht en de Drechtsteden vanuit de wolken' verschenen. In dit boek staan nooit eerder gepubliceerde historische luchtfoto's, waaronder 54 grote foto's van Zwijndrecht. Echt een kijkfeest!

Van de uitgever hebben we zes geselecteerde foto's ontvangen, die we in dit artikel mogen delen. De eerste foto staat boven dit artikel en de andere vijf foto's onderaan het artikel. Foto's van buurgemeentes vind je op Ambacht.net en Alblasserdam.net. De foto's in het boek zijn uiteraard nog een stuk groter/scherper, maar deze geven al wel een behoorlijk goed beeld.

Fotograaf Bart Hofmeester
De foto's zijn gemaakt door fotograaf Bart Hofmeester uit Rotterdam (1921 - 2001) en hij was één van de pioniers van de commerciële luchtfotografie. De Dordtse auteur Niels Dekker verzorgde de selectie van de foto’s en maakte de teksten en uitgebreide fotobijschriften

Te koop bij Hyperion
Het luxe boek telt 272 pagina’s, 280 foto’s en weegt 2 kilo en is uitgegeven door uitgeverij Watermerk in samenwerking met Fotobureau Roel Dijkstra. Het is in Zwijndrecht voor € 39,95 te koop via boekhandel Hyperion en www.watermerk.eu.

1965: De oostelijke punt van Zwijndrecht met de watertoren. In het Balkengat drijft hout van Vissers houtimport.
1954: Nieuwbouw van twee-onder-een-kapwoningen in de Prinses Beatrixstraat. Aan het begin van de straat staat de Maranathakerk.
1972: In het hart het Develpark met daarboven Nederhoven I dat later flink zou worden uitgebreid. Verderop ligt de Oude Maas die de zuidelijke begrenzing vormt van het Zwijndrechtse grondgebied.
1963: Nieuwbouw aan de Koninginneweg met onder meer winkelcentrum De Passage.
1968: Het raadhuis en het politiebureau.
Foto Bart Hofmeester

Zie ook:

Deel dit bericht met je vrienden!