Saturday 25 September 2021

Alles over Zwijndrecht

Woon-zorgcentrum De IJsvogel is blij met het activiteitenfonds

21 december 2020

ZWIJNDRECHT - 2020 was niet direct een positief jaar voor ouderen en zorginstellingen in Nederland . In verband met corona uitbraak  waren er beperkte mogelijkheden om activiteiten te organiseren.

Het feestelijk afsluiten van het 10-jarig bestaan van woon-zorgcentrum de IJsvogel kon ook niet doorgaan, dat was een tegenvaller want de voorbereidingen waren al getroffen

In woon-zorgcentrum De IJsvogel onderdeel van de Swinhove Groep  hadden bewoners het door de beperkte mogelijkheden  niet gemakkelijk.

Het activiteitenfonds 7 jaar geleden opgericht door Huib van Loon en Bas Stellaard die vorige jaren sponsoren benaderd voor activiteiten voor bewoners en wijkbewoners moesten nu aan het werk om het de bewoners een beetje aangenaam te maken. Activiteiten waren door de beperking niet mogelijk al werd door Michel Herremans teamleider van de brasserie en zijn medewerkers alles gedaan om het hun zo aangenaam mogelijk te maken.

Dankzij de sponsoren en de gemeente heeft het activiteitenfonds Michel in het beging van het jaar nog een bijdrage kunnen overhandigen waarvan hij de bewoners iets extra’s kon geven, een gebakje bij de koffie en tussendoortje een snackje, warme chocolademelk met slagroom en onlangs op beperkte schaal een mooi kerstdiner .

Ondanks de goede zorgen van het personeel waren het zware tijden. Dankzij een donatie van Rotaryclub Waal en Devel waren we in de gelegenheid om de bewoners in het voorjaar  een mooie plant te geven en de zorgmedewerkers een doos bonbons voor hun inzet.

Het activiteitenfonds heeft inmiddels een goede band met Florensis. Zij zijn al jaren een goede sponsor en gaven een mooie plant aan bewoners en het terras werd opgefleurd.

Gelukkig kwam de zomerperiode en waren er ondanks de beperkingen weer wat activiteiten mogelijk, maar voor de wijkbewoners nog niet. Beging september ging het al de verkeerde kant op en in oktober was de tweed golf een feit. En weer werden de bewoners geconfronteerd met beperkingen. Het activiteitenfonds zocht contact met Stichting MBZ en zij maakte het mogelijk dat wij de bewoners een mooi kerststuk konden geven en de medewerkers werden voor de tweede keer verrast met deze keer een kerstkrans. Ook kwam Florensis weer  met een aanbieding van plantjes voor een tafelstuk en een kerstster voor de feestdagen. Ook de plantenbakken op het terras werden door Florensis voorzien van nieuwe planten.

Wij hebben de gemeente verzocht of het mogelijk is om twee extra bankjes te plaatsen bij de jeu de boules baan en dankzij Pak Aan is het gerealiseerd.

Het activiteitenfonds van De IJsvogel en Michel Herremans danken alle sponsoren en sluiten dit bijzondere jaar alsnog positief af.

Iedereen veel goeds voor 2021 gewenst .

Lees meer over:

zorgcentrum ijsvogel
Deel dit bericht met je vrienden!