dinsdag 25 januari 2022

Alles over Zwijndrecht

Weekblad De Brug neemt De Kombinatie over

1 juli 2021 (door Jan-Willem Schneider)

ZWIJNDRECHTSE WAARD – Vandaag verschijnt voor de allerlaatste keer huis-aan-huiskrant De Kombinatie. De krant is overgenomen door Uitgeverij Xebius die de inhoud gaat integreren in weekblad De Brug. Door de overname is De Brug vanaf 1 juli 2021 de grootste huis-aan-huiskrant in de Zwijndrechtse Waard met een oplage van ruim 32.800 exemplaren.

De Kombinatie werd uitgegeven door DPG Media die de laatste tijd al zijn lokale bladen verkoopt. Dat doet het concern, omdat het inziet dat huis-aan-huiskranten de beste toekomst tegemoet zien bij partijen die zich volledig richten op dit product. Hierbij dacht DPG aan Uitgeverij De Brug die juist nu wil investeren in lokale media. “Lokale communicatie blijft een grote rol spelen in het dagelijks leven. De coronapandemie laat bovendien nog zien dat lokale media sterk zijn in het steunen van plaatselijke initiatieven en de inwoners met elkaar verbinden. De overname is een volgende stap in dit proces”, vertelt Martin de Keizer, directeur van Uitgeverij De Brug en Xebius Media Groep.

Van verschillende huis-aan-huisbladen naar één weekkrant
De Kombinatie verscheen voor het eerst in oktober 1973 en kwam elke week uit. In februari 2010 werd de huis-aan-huiskrant gesplitst in een Zwijndrechtse en een Ambachtse editie. In beide gemeentes moest De Kombinatie concurreren met de Hier Zwijndrecht dat van 1965 tot 2011 bestond als bijblad van de Dordtenaar. In Hendrik-Ido-Ambacht had De Kombinatie nog te maken met weekblad De Ambachter van Uitgeverij BAR die het blad in 2014 ophief. Zo domineerden De Brug en De Kombinatie de laatste jaren de markt van huis-aan-huisbladen. Met de overname is De Brug de enige huis-aan-huiskrant in Hendrik-Ido-Ambacht. In Zwijndrecht blijft Dordt Centraal nog verschijnen, al wordt ze in Dordrecht samengesteld.

Foto Jan-Willem Schneider

Zie ook:

Deel dit bericht met je vrienden!