vrijdag 26 februari 2021

Alles over Zwijndrecht

Interkerkelijke Week van Gebed

19 januari 2021

ZWIJNDRECHT - Deze week is het de jaarlijkse Week van Gebed, georganiseerd door verschillende kerken. Wegens de huidige maatregelen lukt het niet om het initiatief vorm te geven zoals eerder. Vandaar dat de Zwijndrechtse kerken alternatieve gebedsbijeenkomsten aanbieden die je online kunt vinden. Voorbeelden van alternatieven zijn online gebedsvieringen en gebedswandelingen. 

De online gebedsvieringen vind je op de website van Leven in de kerk, samen met vele andere voorbeelden. Een alternatief is de de 24-7 gebedsbeweging met verschillende gebedstijden waar je bij kunt aanhaken: 09:00 – 10:00 uur, 13:00 – 14:00 uur en 22:00 – 23:00 uur. Meld je even aan via info@24-7Gebed.nl of via 06-40126793. Dan ontvang je (bijna) elke dag een gebedsbericht en wordt verteld hoe je kunt aanhaken bij het online gebed per Zoom. Kijk voor meer info op de website www.24-7gebed.nl

Gebed als onderdeel van leven met God
De Zwijndrechtse kerken vinden gebed belangrijk, omdat ze het zien als de motor van hun leven met God. In gebed kun je jouw noden delen met de Eeuwige of Hem juist aanbidden. Bidden is niet alleen praten tegen God, maar ook stil zijn voor Hem en luisteren naar wat Hij te zeggen heeft. Niet passief, maar actief samen luisteren en proberen te doen wat Hij zegt. 

Zie ook:

Deel dit bericht met je vrienden!