Monday 20 September 2021

Alles over Zwijndrecht

Wat betekent de lockdown voor onze stad?

15 december 2020 (door Jan-Willem Schneider)

ZWIJNDRECHT - De lockdown die per vandaag ingaat, heeft ingrijpende gevolgen voor het culturele, maatschappelijke en sportieve leven in onze stad. Zo is nagenoeg alles gesloten tot minstens 19 januari. Voorzieningen die gesloten zijn, zijn sportcomplex De Hoge Devel, de bibliotheek en enkele winkels, zoals Intratuin en alle kappers.

De bibliotheek heeft al haar vestigingen en servicepunten gesloten. Uiteraard is het wel mogelijk om online verbonden te blijven met de bibliotheek. Binnenkort zal de bibliotheek weer mogelijkheden bieden om boeken en andere materialen terug te brengen en af te halen. Meer informatie zal op de website verschijnen. 

Sporthallen en zwembad De Hoge Devel
Niet alleen de bibliotheek is dicht, maar ook het zwembad in sportcomplex de Hoge Devel. "Met ingang van vandaag (14 december 2020) om middernacht 00:00 uur moet ons zwembad tot en met 19 januari 2021 de deur sluiten. Hopelijk zien we jullie snel weer! πŸ’™ Samen staan we sterk, blijf gezond! πŸ’™", verduidelijkt het zwembad op sociale media. Verder moeten ook verschillende sporthallen sluiten, zodat veel sportverenigingen niet meer kunnen trainen. Hierbij valt te denken aan gymnastiekvereniging O & O die liever niet buiten wil oefenen. 

Bonne Fleur en Intratuin
Tuincentra en bloemenwinkels mogen wel openblijven, als ze zich maar richten op buitenverkoop. Bloemenwinkel Bonne Fleur gaat dat dan ook doen. "Ondanks de nieuwe maatregelen van gisteravond, mogen wij toch open blijven door middel van buitenverkoop. πŸ˜ƒπŸŒΊ Ook kunnen wij natuurlijk gewoon uw bestelling bezorgen πŸ’en zijn via onze website en telefonisch bereikbaar", verduidelijkt de winkel op haar sociale media. Voor de Intratuin geldt een vergelijkbare regeling. "Als je nog een kerststuk of -boom nodig hebt, kun je die via de buitenverkoop bemachtigen. Hoewel ons pand verder dicht is, is het PostNL-punt wel open", zegt het tuincentrum. 

Zie ook:

Deel dit bericht met je vrienden!