dinsdag 11 mei 2021

Alles over Zwijndrecht

Voetbalvereniging Heerjansdam teleurgesteld over stagnatie aanleg kunstgrasveld Molenwei

29 april 2021 (door Jan-Willem Schneider)

ZWIJNDRECHT - Voetbalvereniging Heerjansdam is teleurgesteld in de gemeente Zwijndrecht. Volgens de voetbalvereniging had de gemeente namelijk beloofd dat ze deze zomer kunstgras zou aanleggen op speelveld De Molenwei. Onlangs bleek echter dat de aanleg vertraging oploopt, wat de voetbalvereniging ervaart als een "koude douche".

Om haar teleurstelling te verwoorden heeft het bestuur van voetbalvereniging Heerjansdam een boze brief geschreven aan burgemeester, wethouders en raadsleden. In de brief wijst het bestuur op eerdere toezeggingen, onder meer uit maart 2021, waaruit bleek dat het kunstgrasveld deze zomer een feit kon zijn. Het bestuur heeft dan ook zijn beleid afgestemd op de nieuwe situatie. 

Veel afgelaste trainingen
Nu de aanleg van het kunstgrasveld stagneert, heeft het bestuur een probleem, schrijft het in zijn brief. "Mocht er deze winter nog geen kunstgrasveld op de Molenwei zijn, dan moeten we weer vrezen voor veel afgelaste trainingen in de wintermaanden, waardoor naar andere gemeenten uitgeweken moet worden. Dit is toch een voor gemeente Zwijndrecht onwaardige situatie?"

Belofte maakt schuld
Verder heeft het bestuur, op grond van gemeentelijke toezeggingen, de leden beloofd dat ze vanaf komende zomer kunnen voetballen op kunstgras. Doordat de gemeente het grasveld pas later aanlegt, is er veel onrust en wantrouwen ontstaan in de club, zo merkt het bestuur. De leden willen de scherven lijmen, maar een geloofwaardig perspectief van de gemeente blijft meer dan welkom, schrijft het bestuur. 

Oproep tot tijdige aanleg kunstgrasveld
Tot slot roepen de bestuursleden op tot een oplossing. "Gelet op het voorgaande pleiten wij er dan ook voor om alsnog een oplossingsrichting te vinden waarbij een kunstgrasveld bij onze vereniging nog dit jaar (2021) wordt gerealiseerd. Dit is van vitaal belang voor een gezonde toekomst en continuïteit van onze vereniging. Onze leden rekenen graag op u!"

Zie ook:

Deel dit bericht met je vrienden!