zaterdag 23 oktober 2021

Alles over Zwijndrecht

Lynn, Juul, Daniek, Femke en Silke bij Sparta Rotterdam

Voetbalmeiden van ZVV Pelikaan volgen masterclass bij Sparta Rotterdam

23 februari 2021

ZWIJNDRECHT - Op maandag 22 februari mochten vijf voetbalmeiden van ZVV Pelikaan een masterclass meidenvoetbal volgen bij Sparta Rotterdam. Tijdens de masterclass trainden de meiden onder meer op techniek, aanvallen, omschakelen en verdedigen. De meiden heten Lynn, Juul, Daniek, Femke en Silke.

Bij Sparta lieten de meiden zelf ook zien welke talenten ze al in huis hebben. Zo heeft Sparta kennis kunnen maken met die geweldig cross-pass van Femke, de (trap)techniek van Silke, het perfecte linkerbeen van Daniek, de snelheid van Juul, en de behendigheid van Lynn.

Al bekend in Rotterdam
Rotterdam is voor de Zwijndrechtse voetbalmeiden geen onbekend terrein. Eerder hebben de zusjes Lynn en Juul van der Jagt al gevoetbald bij Excelsior, waar momenteel ook Chloë Bezemer speelt. De Zwijndrechtse Celeste de Vriend speelt op dit moment bij Feyenoord. Zelfs bij de K.N.V.B. is het niveau van een aantal meiden meermaals opgevallen. Dit resulteerde in een aantal gevallen zelfs in een selectie voor regio-teams.

Plezier
Toch draait vrouwenvoetbal niet alleen maar om presteren. Het belangrijkste is het plezier dat de meiden beleven. Plezier hebben de meiden zeker gehad tijdens de masterclass bij Sparta. Een activiteit die dan ook voor herhaling vatbaar is, vindt Z.V.V. Pelikaan. Vandaar dat de club wijst op de Facebook-pagina Meidenvoetbal in Zwijndrecht e.o. "De pagina promoot en ondersteunt alle voetbalmeiden het meidenvoetbal in de regio zonder enig commercieel of eigen belang", vertelt een woordvoerder van Pelikaan. 

Proeftraining bij Pelikaan
Nu de competities stilliggen, en veel meisjes “stil zitten” is het misschien juist wel een goed idee om te gaan sporten. De Pelikaan biedt je de mogelijkheid om een gratis proeftraining te volgen. Als je sport en fun wilt combineren, is het zeker de moeite waard om eens een balletje te gaan trappen. Wie weet, ziet de Pelikaan jou dan binnenkort stralen op het voetbalveld, net zoals Femke, Juul, Lynn, Silke en Daniek.

Zie ook:

Deel dit bericht met je vrienden!