dinsdag 25 januari 2022

Alles over Zwijndrecht

Verdachte koffermoord 90 dagen langer vast

13 augustus 2021 (door Jan-Willem Schneider)

ZWIJNDRECHT – De 25-jarige verdachte van de koffermoord blijft 90 dagen langer in voorarrest. Het Openbaar Ministerie vermoedt dat hij betrokken was bij de dood van de 29-jarige Manuel Alvarez wiens lichaam op 2 augustus in een auto is gevonden. In het voertuig stond een koffer waarin het lichaam verstopt was. Het slachtoffer stond als vermist opgegeven. 

Nadat de politie het stoffelijk overschot gevonden had, stelde de recherche onmiddellijk een onderzoek in. Daaruit is gebleken dat er wellicht ruzie was tussen de verdachte en Manuel, liet het Openbaar Ministerie gisteren weten. Daarbij twijfelt de politie of de verdachte alleen heeft gehandeld. Om meer zekerheid te krijgen komt de politie graag in contact met mensen die meer weten over het eventuele conflict. Dat kan anoniem, maar ook via 0900-8844.

Kapitein Horsmanflat
De moord werd ontdekt tijdens een vechtpartij in de Kapitein Horsmanflat, waar de politie een 25-jarige man oppakte. Nadat hij zijn betrokkenheid bij de koffermoord suggereerde, startte de politie al snel met een groot onderzoek. De bevindingen leidden naar de Aalbersestraat in Dordrecht waar een auto geparkeerd stond. In het voertuig troffen agenten een koffer met het lijk van een 29-jarige Zwijndrechter die vermist was. Om de openbare orde en veiligheid in de Kapitein Horsmanflat te waarborgen heeft burgemeester Hein van der Loo de woning van de verdachte gesloten. Buurtbewoners reageerden dan ook geschokt op het voorval.

“Ongelofelijk aangrijpend delict”
De dood van Manuel leidde tot veel emotie die uitmondde in een stille tocht op zaterdag 7 augustus. De tocht voerde langs plekken die Manuel belangrijk vond en deelnemers droegen fakkels en lieten ballonnen op. Om de stille tocht af te sluiten staken sommige deelnemers vuurwerk af dat tot in buurgemeente Hendrik-Ido-Ambacht hoorbaar was. Toch had burgemeester Hein van der Loo geen moeite met het initiatief. Tegen andere media zei de burgervader dat hij de uitingsvorm gunt aan andere mensen en noemde Van der Loo de moord “ongelofelijk aangrijpend”. Om het delict te verwerken organiseerde de gemeente vorige week een praatbijeenkomst over de moord. Toen waren de schok en het verdriet opnieuw goed merkbaar.

Zie ook:

Deel dit bericht met je vrienden!