Monday 20 September 2021

Alles over Zwijndrecht

UFO-meldingen in Zwijndrecht

31 juli 2021 (door Jan-Willem Schneider)

ZWIJNDRECHT - Bij UFO’s denk je waarschijnlijk al snel aan films en fictie. Toch zijn de objecten wellicht dichterbij dan je denkt. De website van UFO Meldpunt ontving namelijk meerdere meldingen uit Zwijndrecht. Zo had iemand overvliegende oranje bollen gezien, terwijl een andere melder een witte bol met vleugels waarnam. Het zijn allemaal UFO’s, ofwel: ongeïdentificeerde vliegende objecten.

De meest recente melding deed een zekere M. op 28 februari 2021. De persoon zag twee oranje flikkerende bollen die snel van oost naar west vlogen. Hij verduidelijkt: “Ik hoorde geen geluid, zag alleen de hoge snelheid en de geringe hoogte”. Over de tweede bol die hij zag, schrijft M.: “Die bol volgde zo’n 10 seconden later en koerste iets meer westwaarts”. Onder zijn melding kunnen redacteurs en lezers meedenken, maar helaas voor M. is er te weinig informatie om de bollen te identificeren, zo meldt het UFO Meldpunt op de website.

"Een vage witte golfbal"
Een eerdere melding deed een zekere HC op 1 september 2020 rond 18.30 uur. HC zag een “vage witte golfbal” in de lucht met “grijze, pijlvormige vleugeltjes”. “Het voorwerp vloog met een hoge, constante snelheid en boog iets af in zuidoostelijke richting. Ik hoorde geen geluid”, schrijft HC. Hij schatte de vlieghoogte tussen de 500 en 1.000 meter. Hoewel HC relatief veel informatie geeft, is zijn melding nog altijd niet opgehelderd.

"Felle witte bol"
Naast tekst kunnen melders van UFO beelden aanleveren. Dat deed een zekere m. op 25 september 2020.  Op die dag zag m. iets bijzonders. “Ik zag een grote felle witte bol”, schrijft hij. “Om de bol heen draaide een kleine bol; eerst vloog ze eronder en vervolgens erboven. Met het blote oog was het goed te zien, maar in het filmpje niet”. M. had het object namelijk gefilmd:

Toch is het object nog altijd niet geïdentificeerd door het UFO Meldpunt en zijn lezers.

Zie ook:

Lees meer over:

lucht meldpunt ufo vliegen
Deel dit bericht met je vrienden!