zondag 1 augustus 2021

Alles over Zwijndrecht

Sloop buitenbad Hoge Devel ligt op schema

15 juni 2021 (door Jan-Willem Schneider)

ZWIJNDRECHT - De sloop van buitenbad De Hoge Devel ligt op schema, zo vertelt een woordvoerder van de gemeente. "De planning is dat het buitenbad half augustus gesloopt is, wat gaat lukken. Zo is een deel van de bassins al verwijderd. Volgens dezelfde planning beginnen we half september aan de bouw van het nieuwe zwembad". Voor het binnenbad hebben de werkzaamheden voorlopig nog geen gevolgen. "Tijdens de bouw blijft het binnenbad gewoon open, zodat iedereen kan blijven zwemmen".

Het oude buitenbad wordt gesloopt, omdat het plaats moet maken voor het uitgebreide binnenbad. "Het nieuwe zwembad wordt gedeeltelijk over het huidige buitenzwembad gebouwd; het buitenbad wordt daarvoor gesloopt. Het huidige binnenzwembad blijft in gebruik, totdat het nieuwe zwembad af is. Pas daarna wordt het huidige binnenzwembad gesloopt. Er komt geen nieuw buitenzwembad, want dat vindt de gemeenteraad te duur", vertelt de gemeente-woordvoerder. 

Teleurgestelde inwoners
Hoewel veel inwoners graag het buitenbad wilden houden, gaat het nu dus toch verdwijnen. Ook de felbegeerde waterspeeltuin met ligweide komt er niet, eveneens uit "kostenoverwegingen". Wel komt er een whirlpool, glijbaan en horeca. Daarbij gaat het zwembad zich richten op verenigingen die een binnenbad nodig hebben. Als reden verwijst de gemeente naar een rapport van adviesbureau Drijver dat spreekt over grote concurrentie van buitenbaden in de regio. Een voorbeeld is het Ambachtse zwembad De Louwert dat in 2020 nog gerenoveerd is.

De oude Hoge Devel∆ Indruk van het oude buitenbad van De Hoge Devel. Bron: Beeldbank, Regionaal Archief. 

Foto Gemeente Zwijndrecht

Zie ook:

Lees meer over:

buitenbad zwembad sloop hoge devel
Deel dit bericht met je vrienden!