dinsdag 25 januari 2022

Alles over Zwijndrecht

Slagerij Bartens maakt kans op sparerib-trofee

3 juni 2021 (door Jan-Willem Schneider)

ZWIJNDRECHT – De Zwijndrechtse slagerij Bartens maakt kans op een trofee voor de lekkerste sparerib van Nederland. De slagerij doet mee aan een wedstrijd van branchevereniging Koninklijke Slagers Nederland (KSN) en wist een plek in de top tien te bemachtigen. De top is samengesteld door een jury die alle inzendingen beoordeelde. Op 23 juni volgt een prijsuitreiking voor de nummer één.

De jury was tevreden over de meeste inzendingen. "We hebben veel mooie, ambachtelijke producten gekeurd. Hierbij hebben we gelet op smaak, geur, kleur en uiterlijk. Zo zijn we tot een goede top tien gekomen met de beste spareribs", vertelt Ron Kinkelaar, coördinator van het Expertisecentrum voor het Slagersambacht. 

Juryleden en prijsuitreiking
De jury bestaat dit jaar uit William Hermanussen van Keurslager Hermanussen (winnaar 2019), Simon Kuijper, keuringsmeester van het Expertise Centrum voor het Slagersambacht en de Europese kampioenen Tessa Moerland en Josja Haagsma. De prijsuitreiking vindt dit jaar, door de corona-maatregelen, online plaats op 23 juni. Tijdens de uitreiking wordt de winnaar bekend gemaakt van de Spareribs Trophy 2021.

Deel dit bericht met je vrienden!