Score van 100 procent voor Albatros’ selectieteams

20 september 2021

ZWIJNDRECHT - Alle eerste teams van de leeftijdscategorieën van de korfbalvereniging Albatros hebben op zaterdag 18 september hun wedstrijd gewonnen. F1 liep met 7-16 over HKC F1 heen, E1 versloeg dezelfde Hardinxveldse club met 10-5 en D1 liet tegen Nieuwerkerk D1 geen twijfel over hun kwaliteiten bestaan en won met 13-4.

C1 moest op het gezellige Albatrosveld al vroeg starten tegen Valto en nam in de eerste helft een voorsprong. De ploeg uit De Lier kon nog wel een beetje bijblijven, maar moest in de tweede helft buigen: 14-8. B1 speelde ook tegen Valto, maar dan wel in De Lier en zag een voorsprong van 6-9 net na rust verdwijnen (12-12). Onder leiding van de zeven maal scorende Thijs Lommers nam B1 het heft echter weer in handen en beëindigde de wedstrijd met een keurige 16-21.

A1 had in Arnemuiden geen kind aan TOP (A) A1 en won met 5-18. Met name verdedigend werden de afspraken goed nagekomen. Een aantal A-spelers kon meteen doorreizen naar Oost-Souburg waar de selectie Fortis ontmoette. Ze konden helaas niet voorkomen dat het 2e met 15-13 verloor na aanvankelijk een voorsprong te hebben opgebouwd.

Het 1e startte geweldig op het zonnige Zeeuwse veld en nam binnen 17 minuten een 2-8 voorsprong. Met name de Albatrosdames waren onstuitbaar en troffen makkelijk doel.  In de tweede helft drong Fortis nog wel wat aan, maar dichter dan vier doelpunten verschil kwam het niet. Albatros had in Boris een geweldige rebounder en speelde de wedstrijd rustig en bekeken uit: 15-21. Simone Hoek werd topschutter met vijf doelpunten en alle basisspelers kwamen tot scoren.

Naast het verlies van senioren 2 en F2 (een nipte 7-8 tegen Kinderdijk F1), was er wel winst voor A2, C2, D2 en E2. A2 versloeg Vriendenschaar A2 met 13-16, C2 ondervond weinig tegenstand van KCR C2 en hield als enige de nul  (10-0). D2 won met 3-10 bij PKC D3 en E2 was goed op dreef tegen Oranje Wit E1 (10-7). De verdere winstpartijen kwamen op naam van senioren 5, senioren 9, D4, E3 en E4. D4 versloeg Conventus D1 met 5-8 en het 9e scoorde maar liefst 19 keer bij DeetosSnel 5.

Zure nederlagen voor senioren 3 en A3. Het 3e speelde goed, maar redde het net niet tegen PKC 4 (12-15), A3 werd geklopt door Conventus A1 (12-11). E5 was de hele wedstrijd beter dan ADO E1, maar wist niet genoeg te scoren uit tientallen kansen (2-3). Er waren gelijke spelen voor D3 en senioren 8 dat evenals Sporting Delta 6 maar een schamel aantal van zeven treffers wist te maken.

Fotobijschrift: beeld uit de wedstrijd Fortis 1 – Albatros 1