Friday 24 September 2021

Alles over Zwijndrecht

Politie deelde afgelopen jaar 163 coronaboetes uit in ons dorp

13 april 2021 (door Jan-Willem Schneider)

ZWIJNDRECHT - Afgelopen jaar heeft de politie in ons dorp 163 coronabekeuringen uitgedeeld. Dit is het een-na-hoogste aantal van alle Drechtsteden. In onze gemeente zijn de meeste boetes uitgeschreven voor overtreding van de avondklok; 60,1% van het totaal. Dat is iets onder het landelijk gemiddelde van 64%, zo blijkt uit een jaaroverzicht van de politie.

Naast overtredingen van de avondklok gaf de politie relatief veel boetes op grond van de noodverordening, maar liefst 30,1% van het totaal. Andere boetes werden uitgedeeld, omdat Zwijndrechters zich niet hielden aan de anderhalvemeter-regel, de mondkapjesplicht en de verboden op groepsvorming en alcohol in publieke ruimtes.

Avondklok

 98 (60,1%)

Noodverordening

 49 (30,1%)

Verbod groepsvorming

 10 (6,1%)

Anderhalvemeter-regel

 5 (3,1%)

Verbod alcohol

 1 (0,6%)

Mondkapjesplicht in publieke ruimtes

 0 (0,0%)

Mondkapjesplicht in personenvervoer

 0 (0,0%)

Totaal

 163 (100%) 


Drechtsteden
In vergelijking met de andere Drechtsteden deelde de politie in Zwijndrecht vrij veel coronaboetes uit. De meeste boetes in onze regio behaalde Dordrecht met 941 coronaboetes, wat logisch is volgens een politiewoordvoerder. "In steden wonen meer mensen dicht bij elkaar dan op in dorpsgemeentes", aldus de woordvoerder. "Ook is er daarom in steden meer politie op straat, wat de kans op boetes verhoogt."
 

Dordrecht

 941              

Zwijndrecht

 163

Papendrecht

 145

Sliedrecht

 129

Hardinxveld-Giessendam

 111

Alblasserdam

 82

Hendrik-Ido-Ambacht

 80


Bijna overal meeste boetes voor avondklok
In nagenoeg alle gemeentes werden de meeste boetes uitgedeeld voor de avondklok. Enige uitzondering is Alblasserdam waar de politie meer boetes uitschreef op grond van de noodverordening. Een verklaring is dat relatief veel mensen zich niet houden aan de avondklok. Een andere verklaring is dat de politie de maatregel strakker handhaaft dan bijvoorbeeld de noodverordening, zodat de avondklok tot relatief veel boetes leidt.

Zie ook:

Deel dit bericht met je vrienden!