woensdag 14 april 2021

Alles over Zwijndrecht

Online zingen, dansen en acteren. Kinderen De Notenbalk krijgen workshop van musicalster

8 februari 2021

ZWIJNDRECHT - Zingen, dansen en acteren. Op 3 februari jl. kregen de kinderen uit groep 6 van christelijk kindcentrum De Notenbalk in Zwijndrecht, onderdeel van PIT kinderopvang & onderwijs, een workshop van de Engelse musicalster Damian Poole. Het thema was ‘Charlie and his Golden Ticket’.

Juf Gabry van De Notenbalk verzorgt al bijna zeven jaar samen met Damian de musicals voor het onderwijs. Met het concept ‘Show in a Week’ bezoeken zij samen basisscholen en kindcentra waarna ze in een week samen met de kinderen een musical in elkaar zetten. Damian heeft meer dan tien jaar ervaring in het Londense theaterdistrict West End. Hij heeft onder andere een rol vertolkt in Shrek, Grease, Charlie and the Chocolate Factory, Gypsy en Groundhog Day. Ook is hij te horen in de soundtracks van bovengenoemde titels, heeft hij het nummer van de film Mary Poppins returns ingezongen en een in het achtergrondkoor van popster Adele gezeten. Momenteel runt hij een eigen theaterschool.

Omdat de kinderen thuisonderwijs hebben en Gabry en Damian hen graag wat extra ontspanning wilden bieden, kwamen ze op het idee een online workshop te organiseren. Het boek ‘Charlie and the Chocolate Factory’ vormde de basis voor een leuk uur zang, dans en acteren. De kinderen moesten de bijzondere hoofdrolspeler uit het boek nabootsen qua houding en motoriek. In de praktijk bleken de leerlingen geboren acteurs en actrices.

p de foto:

Groep 6 van christelijk kindcentrum De Notenbalk in Zwijndrecht volgde online een workshop onder leiding van musicalster Damian Poole en juf Gabry.

Lees meer over:

online notenbalk
Deel dit bericht met je vrienden!