woensdag 14 april 2021

Alles over Zwijndrecht

Onderzoek voor en met mantelzorgers van volwassene met psychische kwetsbaarheid

11 februari 2021

ZWIJNDRECHT – Wanneer je iemand kent in je directe omgeving met een mentale kwetsbaarheid brengt dat veel zorgen met zich mee. Als naaste (familie of goede vriend) heb je misschien zorgtaken voor de ander. Naast de extra taken maak je je wellicht zorgen over het welzijn van de ander. Je bent dan niet alleen familie of vriend, maar ook mantelzorger. De gemeente Zwijndrecht wil inzicht krijgen in de zorgsituatie van deze groep mantelzorgers en hun behoeften aan ondersteuning. MEE is op zoek naar mantelzorgers die hier (eenmalig) aan mee willen werken.

Om mantelzorgers te helpen heeft MEE Mantelzorg een kwalitatief onderzoek opgezet. Door  gesprekken is er informatie opgehaald bij een groep mantelzorgers. Dit heeft geleid tot de beschrijving van “Julia”. Dit is een prototype van een mantelzorger die haar ervaringen deelt als zorgdragende naaste. Daarmee geeft "Julia" zicht op haar situatie en vragen. Tijdens de bijeenkomst wil MEE ook jouw knelpunten en behoeften goed in kaart brengen. De resultaten gaat MEE bespreken met gemeente Zwijndrecht. Dat leidt tot een lijst van mogelijke verbeterpunten voor de toekomst. De bijeenkomst staat (onder voorbehoud) gepland op dinsdag 2 maart.

Contactinformatie
Zorgt u voor een volwassen persoon met psychische problematiek en wilt u deelnemen aan het onderzoek? Of wilt u liever eerst meer informatie? Neem dan contact op met Natascha Hessels, consulent mantelzorg MEE Mantelzorg. Haar e-mailadres is natascha.hessels@meemantelzorg.nl en telefonisch is Natascha bereikbaar via 078-2063202.

Zie ook:

Lees meer over:

onderzoek mantelzorg last
Deel dit bericht met je vrienden!