donderdag 2 december 2021

Alles over Zwijndrecht

Oef & Oink Kids concept store maakt duurzaam toegankelijk voor iedereen

12 april 2021

ZWIJNDRECHT / HEERJANSDAM - Duurzame kidskleding en meer voor ieder budget. Mooie kleertjes, maar ook een mooie planeet. Fijn speelgoed, maar ook een fijne wereld. Lekkere sopjes, maar ook schone oceanen. Het is het ideaalbeeld achter Oef en Oink Kids concept store, dat in maart haar virtuele deuren opende. Vanuit Heerjansdam verkoopt de webshop www.oefenoink.nl duurzame kinderkleding, speelgoed en lifestyleproducten. Uniek aan de shop? Je vindt er niet alleen nieuwe collecties, maar ook een outlet én Second Life gedeelte.

Een bijzondere tijd om een webshop te starten. Daar waren ook Heerjansdammers Jeroen en Annemiek de Gelder zich van bewust. Toch waagden broer en zus de sprong, omdat zij heilig geloven in het concept. “Bij Oef en Oink houden we van mooie kleertjes, van fijn speelgoed, van vrolijke accessoires en van heerlijke ruikende sopjes. Maar we houden niet van merken die hiervoor een beslag doen op het welzijn van onze planeet. Gelukkig hoeft dat ook niet en is er genoeg keuze in mooie spulletjes waar iedereen blij van wordt!”

Circle of confectielife

Duurzame merken zijn vaak ook letterlijk duurder. “Dat is niet gek,” legt Jeroen uit. “De producten worden op een eerlijke manier geproduceerd met een zo laag mogelijke belasting op de planeet. Dat kost geld. Helaas is het dan niet meer voor iedereen te doen om de producten te kopen, ook al zouden zij dat wel graag willen. Dat is waarom wij niet alleen nieuwe collecties aanbieden, maar ook Lucky Sizes en Second Life. Lucky Sizes zijn de laatste maten van kleertjes die dan met een leuke korting op de site staan. Second Life zijn kleertjes die gedragen zijn, maar nog in uitstekende staat zijn en op zoek zijn naar een nieuwe eigenaar. Tweedehands dus, van de merken die we ook nieuw verkopen. Mensen kunnen dit via onze shop verkopen en krijgen dan een voucher waarmee ze weer kunnen shoppen. Een soort circle of confectielife,” zegt hij lachend.

Regulier katoen vs bio-katoen

Bij het uitkiezen van de merken stonden er een aantal dingen voorop: duurzaamheid, prijs, kwaliteit en belasting van het milieu. Jeroen: “Als je alleen al kijkt naar katoen, is daar veel winst te behalen. Katoenen kleding is heel populair, maar het is ook een van de meest bespoten gewassen ter wereld. Slechts 3% van de landbouw betreft katoen, maar voor dit deel worden maar liefst 10% van de insecticiden gebruikt. Hierdoor is het een van de meest chemisch bewerkte gewassen ter wereld. Een groot deel van deze pesticiden zijn door EPA gekwalificeerd als mogelijk of zeer waarschijnlijk kankerverwekkend. Dit kan bijvoorbeeld te merken zijn door eczeem bij je kind. Biologische kleding kan deze ‘onverklaarbare’ eczeem doen laten verdwijnen. Het is denk ik bijna overbodig om te zeggen dat je bij ons dus kleding vindt die gemaakt is van bio-katoen,” vertelt hij met een trotse glimlach.

Gezamenlijke missie

In de webshop zijn hippe merken te vinden zoals Little Hedonist, Naïf, Turtledove, Quut, Little Label, Fresk, Kidzroom en APoem. Allemaal merken met oog voor duurzaamheid en maatschappelijk ondernemen. Annemiek: “De merken die wij voeren, zijn stuk voor stuk prachtig! Zowel de producten die zij leveren als de weg die zij bewandelen om de producten te (laten) maken. Het is een missie die we met zijn allen delen om zo met kleine stapjes bij te dragen aan de bescherming van onze planeet, het milieu en onze kinderen!”

Lees meer over:

Concept store oef & oink
Deel dit bericht met je vrienden!