Korfballers sv Conventus strijden zich naar de zege op NIO

25 oktober 2021

ZWIJNDRECHT - De korfballers van sv Conventus hebben zaterdag een overwinning weten te behalen op NIO. Het team van coach Peter van Vliet begon opnieuw zwak aan de wedstrijd, maar wist veerkracht te tonen door zich terug te knokken naar een ruime overwinning.

Met NIO als tegenstander trof Conventus de nummer vier in het kampioenschap. Hiermee was het niet alleen een lastige tegenstander, maar er stond ook veel eer op het spel: NIO wordt namelijk gecoacht door voormalig Conventus coach Benno Snaphaan.

Na de tegenstander vooraf goed te hebben geanalyseerd, dacht Conventus een goede strategie te hebben gevonden om NIO te verslaan. Vanaf de eerste minuut hielden de Zwijndrechtse spelers zich echter niet aan de afspraken, met als gevolg dat het team al snel op achterstand kwam te staan. Bij een 1 – 4 stand zette Conventus coach Van Vliet zijn spelers tijdens een time-out weer op scherp, waarna het spel beduidend beter ging lopen. Het team kwam terug tot 5 – 5 en sloot de eerste helft zelfs met een 7 – 6 voorsprong af.

Voor de tweede helft was duidelijk wat er moest gebeuren: het ene vak mocht in de verdediging geen doelpunten doorlaten, terwijl het andere vak – met aan de zijde van NIO een zeer gevaarlijke speler – de schade beperkt moest houden. Tot 8 – 8 ging de strijd nog gelijk op, maar vervolgens kreeg het door Van den Boogaart Visspecialiteiten gesponsorde team de wedstrijd meer onder controle. Aanvankelijk bouwde Conventus de voorsprong op tot 10 – 8, waarna deze geleidelijk uit kon worden gebouwd tot een overtuigende 15 – 11 zege.

Met deze zege behoudt Conventus de gedeelde eerste plaats in het kampioenschap. Volgende week volgt directe concurrent OZC, waar eerder tegen gelijk werd gespeeld.

Foto-credit: Kees Streefkerk / sv Conventus