Korfballers sv Conventus leiden eerste nederlaag van het seizoen

18 oktober 2021

ZWIJNDRECHT - De korfballers van sv Conventus hebben zaterdag hun eerste nederlaag van het seizoen geleden. Het Zwijndrechtse team mistte op de Goudse grasvelden van Gemini de overtuiging en kwam ondanks een betere tweede helft vier doelpunten tekort voor de overwinning.

Met Gemini trof Conventus zeker niet één van de sterkere tegenstanders in de poule. In Gouda bevond zich echter wel een extra ‘hindernis’: als één van de weinige teams speelt Gemini nog op echt gras, wat voor de spelers van Conventus onwennig aanvoelde.

Conventus begon niet overtuigend aan de wedstrijd en mistte veelvuldig de korf, waar Gemini wel tot scoren kon komen. Aanvankelijk ging de strijd tot 2 – 2 gelijk op, voordat de tegenstander tot 6 – 4 uit zou lopen.  Een time-out kon ook het tij niet keren, waarna het door Van den Boogaart Visspecialiteiten gesponsorde team met een 10 – 5 achterstand de rust in ging.

Na in de rust de situatie te hebben besproken, ging Conventus vol vertrouwen het veld weer op, wetende dat een overwinning nog steeds mogelijk was. Met name de verdediging zou in de tweede helft sterk verbeteren, maar in de aanval kon het team opnieuw geen vuist maken.

Conventus kwam tot 10 – 7 terug, maar mistte teveel kansen om weer op gelijke hoogte met Gemini te komen. Coach Peter van Vliet voerde nog diverse wissels door, maar dit zou uiteindelijk niet meer van invloed zijn op de einduitslag: aan het eind van de speeltijd stond er een 14 – 11 nederlaag op het scorebord.

Doordat directe concurrent OZC zaterdag eveneens verloor, behoudt Conventus wel de eerste plaats in het kampioenschap. Deze moet het echter nu wel met twee teams delen: OZC en Dijkvogels.