Korfballers sv Conventus knokken zich naar de overwinning op Ventura Sport

11 oktober 2021

ZWIJNDRECHT - De korfballers van sv Conventus hebben zaterdag hun vierde overwinning van de veldcompetitie behaald. Het team van coach Peter van Vliet kende een moeizame start van de wedstrijd, maar knokte zich op karakter terug naar de overwinning.

De selectie van Conventus was zaterdag naar Strijen afgereisd voor de  wedstrijd tegen Ventura Sport: op papier de zwakste tegenstander van de competitie, maar bij iets teveel onderschatting kon het zomaar een lastige wedstrijd worden.

Van dit laatste leek in de openingsfase sprake te zijn. De gemotiveerde tegenstander begon haarscherp aan de wedstrijd, waar Conventus verdedigend te afwachtend speelde en de lef leken te missen om de aanvallers onder druk te zetten. Dit gaf Ventura Sport de kans om tot 2 – 0 uit te lopen. Conventus kon uiteindelijk ook enkele keren scoren, maar doordat veel schoten onder druk gebeurden misten er ook veel de korf.

Conventus’ achterstand was al tot 5 – 2 opgelopen voordat coach Van Vliet een time-out aanvroeg. Deze was noodzakelijk om het team weer op het juiste spoor te brengen en om iets meer scherpte in zowel de aanval als de verdediging te brengen. Zo kwam het door Van den Boogaart Visspecialiteiten gesponsorde team beter in zijn spel en kwam zelfs terug naar een 5 – 6 voorsprong.

Na in de rust de puntjes op de spreekwoordelijke ‘i’ te hebben gezet, ging Conventus in de tweede helft verder waar het in de eerste helft was gebleven. Verdedigend werd de tegenstander goed onder druk gezet, terwijl er in de aanval veel meer kansen werden gecreëerd. Na een aantal tactische wissels te hebben doorgevoerd kon de voorsprong uit worden gebreid naar 9 – 11. Twee doelpunten op rij van Luuk de Ruiter hielp het team vervolgens naar een mooie 10 – 14 overwinning.

Met deze zege bezet Conventus nog steeds de eerste plaats in het kampioenschap, welke het deelt met het Rotterdamse OZC.

Foto-credit: Kees Streefkerk / sv Conventus