Korfballers sv Conventus houden stand tegen fysiek spelend Thor

14 september 2020

ZWIJNDRECHT - De korfballers van sv Conventus hebben zich zaterdag niet gek laten maken door het fysieke spel van het Rotterdamse Thor (‘Tot Heil Onzer Ribbenkast’). Het team pakte in de eerste helft een ruime voorsprong, waarna de overwinning in de tweede helft niet meer in gevaar zou komen.

Na de ruime overwinning op Triade van een week eerder, wist Conventus dat het dit weekend niet zo makkelijk zou worden: coach Peter van Vliet had zich goed voorbereid en wist hoe de tegenstander zou gaan verdedigen. Bovendien speelt Thor nog op echt gras, waar het Zwijndrechtse team gewend is aan kunstgras.

Conventus zou in de openingsminuten op een 1 – 0 achterstand komen, waarna Thomas Streefkerk de stand weer gelijktrok. Thor zou nog even tot een 2 – 1 voorsprong terugkomen, maar vervolgens kwam het door Van den Boogaart Visspecialiteiten gesponsorde team in het spel. Ondanks dat Conventus bij de schoten last had van de fysiek verdedigende tegenstander, kon het voor rust de voorsprong uitbouwen tot 4 – 9.

In de rust gaf coach Van Vliet het team de opdracht om zich niet te laten intimideren door de tegenstander. Desondanks zou het Zwijndrechtse spel in de tweede helft inzakken, mede doordat één van de twee vakken er niet in slaagde om tot scoren te komen. Dit opende voor de tegenstander de deur om tot 8 – 10 terug te komen, voordat Conventus het goede spel weer oppakte en de voorsprong herstelde tot 8 – 12. Beide teams zouden vervolgens nog twee maal tot scoren komen voordat de scheidsrechter het eindsignaal gaf en met 10 – 14 de tweede overwinning kon worden genoteerd.

Foto-credit: Kees Streefkerk / sv Conventus