Saturday 25 September 2021

Alles over Zwijndrecht

Kindcentrum De Brug steekt buurtbewoners hart onder de riem

18 december 2020

ZWIJNDRECHT - De kerstperiode is bij uitstek een tijd waarin we extra naar elkaar omkijken. In coronatijden is dat nog belangrijker. Dat is iets wat de pedagogisch medewerkers en leerkrachten van christelijk kindcentrum De Brug in de wijk Nederhoven regelmatig bespreken met de kinderen. Die gedachte dat we als mensen iets extra’s voor elkaar kunnen betekenen, heeft geleid tot een prachtige kerstkaartenactie van de kinderen van De Brug.

Alle peuters en leerlingen van het kindcentrum hebben kerstkaarten gemaakt. Dat waren stuk voor stuk prachtige creaties. Op deze kaarten schreven ze een persoonlijke kerstwens. Vervolgens zijn alle kinderen de wijk ingegaan om ze in de brievenbussen te doen. “Het is belangrijk om mensen, zeker in deze moeilijke tijden, een hart onder de riem te steken. Jong en oud(er) kregen daarom een mooie zelfgemaakte kerstkaart van ons, inclusief een bemoediging voor het nieuwe jaar. Wij wensen niet alleen elkaar, maar de hele wijk prettige kerstdagen en een gezond en gelukkig 2021 toe. Per slot van rekening vormen wij ook een onderdeel van de buurt,” aldus directeur Arjan van Sprang van kindcentrum De Brug.

Een aantal buurtbewoners heeft naar het kindcentrum gebeld om te bedanken of een kaartje teruggeschreven. “De actie wordt bijzonder gewaardeerd. Heel leuk om zo de verbinding te hebben en te houden met de omgeving. Onze insteek is kinderen vanaf jongs af aan al mee te geven dat het belangrijk is om ook aan anderen te denken. Samen sterk!”

Op de foto’s: De peuters en leerlingen van christelijk kindcentrum De Brug maakten kerstkaarten voor de buurtbewoners en brachten ze zelf rond.

Lees meer over:

kindcentrum de brug
Deel dit bericht met je vrienden!