Friday 24 September 2021

Alles over Zwijndrecht

Jongerenwerk: "Lever jouw mes anoniem en ongestraft in"

10 april 2021

ZWIJNDRECHTSE WAARD - Een mes op zak, iets wat onder sommige jongeren als 'normaal' gezien wordt. Alleen is dit niet normaal! Een mes op zak wordt gezien als wapenbezit, dat de kans op ongelukken en geweld verhoogt. Wapenbezit is daarom een misdrijf en leidt tot een strafblad dat jouw toekomst belemmert! Ook krijg je een taakstraf of geldboete tussen de 300 en 350 euro.

Steeds vaker krijgt de politie te maken met messteekincidenten onder jongeren, met soms zelfs een dodelijke afloop. In 2019 zijn er 200 minderjarige slachtoffer geworden van steekincidenten! De straatcultuur verhardt, dit vindt de politie zorgelijk! Vandaar dat agenten, samen met jongerenwerk, een inleveractie organiseren waarbij jongeren hun mes anoniem en zonder straf kunnen inleveren. "Wij willen hiermee een bijdrage leveren aan de veiligheid op straat onder jongeren", zegt een woordvoerder. 

Inlevermogelijkheden
Jongerenwerk Hendrik-Ido-Ambacht en Diverz Jongerenwerk Zwijndrecht bieden jongeren de kans om op vier dagen en op vier verschillende locaties hun mes in te leveren. Hieronder een overzicht:

  • Maandag 12 april 2021 - Baxhuis - Hoge Kade 58 in Hendrik-Ido-Ambacht.
  • Dinsdag 13 april 2021 - Kubiek - Zwaluwstraat 1 in Zwijndrecht.
  • Woensdag 14 april 2021 - Xiejezo - Grote Beerstraat 10 in Zwijndrecht.
  • Donderdag 15 april 2021 - Hart van Meerdervoort - Perkstraat 57 in Zwijndrecht.

Elke locatie is geopend van 15.00 tot 17.00 uur. Dus, lever jouw mes in en draag je steentje bij aan de veiligheid op straat!

Zie ook:

Lees meer over:

jongerenwerk inleveren mes noshank
Deel dit bericht met je vrienden!