donderdag 13 augustus 2020

Alles over Zwijndrecht

Jonge Zwijndrechtste webshopoplichters aangehouden

4 juli 2020 (door Hans Huisman)

ZWIJNDRECHT - In een grootschalig onderzoek naar onder andere oplichting en heling zijn afgelopen week vijf jonge mannen in de leeftijd van 16 tot 23 jaar aangehouden. Ze worden ervan verdacht meerdere personen en bedrijven te hebben opgelicht. De politie verwacht de komende tijd meer aanhoudingen te verrichten.

De politie kwam de praktijken van de oplichters op het spoor doordat er opvallend veel aangiftes werden gedaan door mensen die aangaven een aanmaning te krijgen voor een product dat zij niet (online) hadden besteld. Uitgebreid onderzoek leidde naar de jonge oplichters die onder valse namen pakketten bestelden bij webshops. Ze ondervingen de bezorging, namen de bestelde pakketten in ontvangst en verkochten deze door. De nietsvermoedende ‘bestellers’ kregen vervolgens ten onrechte te maken met incassobureaus. De slachtoffers zijn voor vele duizenden euro’s opgelicht.

De aangehouden jongens komen uit Zwijndrecht en omgeving en worden verdacht van valsheid in geschrifte, identiteitsfraude, oplichting en heling. Twee zitten er nog vast en het onderzoek gaat onverminderd door. Meerdere aanhoudingen worden niet uitgesloten.

Bent u slachtoffer van identiteitsfraude? Dan kan dit verstrekkende gevolgen hebben. Doe daarom altijd aangifte bij de politie via 0900 - 8844.

Lees meer over:

oplichting webshops
Deel dit bericht met je vrienden!