Monday 20 September 2021

Alles over Zwijndrecht

Jong Zwijndrecht reikt samen met wethouder Tycho Jansen weer Europassen uit aan nieuwe groep jongeren

26 juli 2021

ZWIJNDRECHT / HENDRIK-IDO-AMBACHT - Tweeëntwintig nieuwe jongeren konden zaterdag hun Europass in ontvangst nemen, nadat zij zich via Jong Zwijndrecht minimaal 60 uur hebben ingezet voor de maatschappij en hebben deelgenomen aan toffe workshops en bijeenkomsten. Wethouder Tycho Jansen mocht de certificaten uitreiken aan alle vrijwilligers.

Jezelf ontwikkelen, terwijl je iets doet waar een ander ook iets aan heeft. Dat is de belangrijkste gedachte achter het Maatschappelijke Diensttijd-programma ‘YourCube’, waarvoor jongeren tussen de 14 en 27 jaar oud, wonend in Zwijndrecht of Hendrik-Ido-Ambacht, zich aan kunnen melden bij Stichting Jong Zwijndrecht. Een project om je talenten te ontdekken en/of ontwikkelen, en mooie ervaringen op te doen die een leven lang meegaan.

Miguel Ariza Lora is één van de jongerenbegeleiders van het YourCube project bij Jong Zwijndrecht. ‘’’We begeleiden de jongeren bij wat zij leuk vinden om te doen, soms organiseren ze zelf iets voor een zelfgekozen doelgroep. Uit deze groep hebben een hoop vrijwilligers zich enthousiast ingezet via onder andere Toppie Sport en Cultuur en het Theaterhuis.’’

Deel dit bericht met je vrienden!