woensdag 23 juni 2021

Alles over Zwijndrecht

Zwijndrechtsestraat in Rotterdam

In deze gemeentes voelen we ons thuis. Drie gemeentes met een Zwijndrecht(se)straat

8 juni 2021 (door Jan-Willem Schneider)

ZWIJNDRECHT - Wist je dat? In België en Nederland hebben sommige gemeentes straten naar onze woonplaats vernoemd. Het gaat om Arnhem, het Belgische Burcht en Rotterdam. De Maasstad heeft zelfs wijken uit onze gemeente verwerkt in verschillende straatnamen. Niet helemaal toevallig liggen de straten dicht bij elkaar, in de wijk Bloemhof.

In Rotterdam vind je in het westelijke deel van Bloemhof een Zwijndrechtsestraat en zelfs het Zwijndrechtseplein. Aan de straat staan woningen waarvan een deel gerenoveerd is. Op het Zwijndrechtseplein heeft de gemeente Rotterdam een plantsoentje ingericht. Aardig is overigens dat de andere straatnamen in de buurt ook een thuisgevoel oproepen, zoals Groote Lindtstraat, Heerjansweg en Nederhovenstraat.

Arnhemse Zwijndrechtstraat
In Arnhem bevindt zich de Zwijndrechtstraat in de wijk Elderveld-Zuid. De straat slingert zich door een wijk die gebouwd is in de jaren 70 van de vorige eeuw. Daarbij is de Zwijndrechtstraat autoluw en bijna enkel toegankelijk voor bestemmingsverkeer. 

Zwijndrechtsestraat in Burcht
Over de grens vind je in het Belgische dorp Burcht een Zwijndrechtsestraat. De naam verwijst waarschijnlijk naar het Belgische Zwijndrecht dat vlakbij Burcht ligt. De Zwijndrechtsestraat is lang en voert van een afrit van de E17 verder Burcht in. Waar de weg bij de afrit nog een doorgaand karakter heeft, wordt ze in het dorp rustiger. Aan de weg staat een mix van woningen en winkels, zoals een apotheek. 

Foto Google Maps

Zie ook:

Deel dit bericht met je vrienden!