zaterdag 16 oktober 2021

Alles over Zwijndrecht

Samenwerkingsagenda getekend door wethouder Ronald de Meij en huisartsen

Huisartsen en gemeente werken samen om gezinnen beter te helpen

11 oktober 2021

ZWIJNDRECHT - Gemeente Zwijndrecht, alle huisartsen in Zwijndrecht en het Vivera Sociaal Wijkteam (VSWT) hebben met elkaar afgesproken dat ze meer en beter met elkaar gaan samenwerken in de zorg voor inwoners. De afspraken hebben zij vastgelegd in een samenwerkingsagenda, getekend door Karen de Boom, Anneke Remijn en Ralph Verkleij namens de huisartsen en wethouder Ronald de Meij namens de gemeente.

Rol huisartsen
Huisartsen hebben een belangrijke rol in de zorg voor inwoners. Zij kunnen kinderen en jongeren bijvoorbeeld doorverwijzen naar jeugdhulp. Daarnaast zien zij niet alleen het kind, maar kennen zij ook de gezinnen en de thuissituatie van deze gezinnen. De gemeente en het Vivera Sociaal Wijkteam bieden hulp bij bijvoorbeeld schulden, bijstand, armoede en zorg. Door de huisartsen goed op de hoogte te houden van wat het VSWT te bieden heeft, kunnen zij de patiënten en hun gezinnen de best passende zorg bieden.
 
Voordelen
Huisarts Ralph Verkleij: "Als huisarts zie ik heel veel voordelen van elkaar kennen, weten wat een ieder te bieden heeft en daardoor patiënten en hun gezin snel op de juiste plek te kunnen helpen. Ik kijk uit naar een nog vruchtbaardere samenwerking met het wijkteam."

Spil
Wethouder Ronald de Meij: "Ik ben heel blij met deze samenwerking. Onze huisartsen zijn een spil in de zorgsamenleving. We hebben hen hard nodig om de zorg voor onze inwoners in Zwijndrecht goed te organiseren. Er spelen vaak meerdere problemen in een gezin bij bijvoorbeeld een doorverwijzing naar jeugdhulp. Door eerder samen te werken hebben we gezinnen meer te bieden. Zo werken we aan een stevigere thuisbasis. We hopen dat hierdoor ook kortere en minder dure zorg nodig is."
 

Zie ook:

Deel dit bericht met je vrienden!