Groote Lindt komt er niet doorheen bij Den Bommel

18 oktober 2021

ZWIJNDRECHT - In een mooi najaarszonnetje kwam Groote Lindt in de eerste minuten van de wedstrijd tegen Den Bommel direct helemaal los. Vanaf de aftrap waren er grote mogelijkheden om de leiding in de wedstrijd te pakken.  Na een voorzet van Nasir el Arbaoui trapte zomaar twee Lindtenaren over de bal heen en wist De Lindt het doel niet te vinden. Na 30 minuten was er balverlies op het middenveld van Groote Lindt en stond de Zwijndrechtse verdediging weer eens niet goed. Een situatie die voor de vaste volgers van Groote Lindt niet nieuw was. Den Bommel maakte handig gebruik van de situatie en een aanvaller van Den Bommel kon dan ook recht voor keeper Raymond Klootwijk de hoek uitzoeken: 0 – 1. Enkele minuten later was er, in een onoverzichtelijke situatie, een handsbal in het strafschopgebied van Den Bommel. De scheidsrechter wees resoluut naar de penaltystip. Aanvoerder Nasir el Arbaoui schoot ook deze penalty zuiver binnen: 1 – 1. Vlak voor rust ook een situatie die de volgers van Groote Lindt bekend voor komt uit voorgaande competitiewedstrijden: een vrije trap op de rand van het Zwijndrechtse strafschopgebied. Deze vrije trap werd, net als de voorgaande in de competitie, langs de Zwijndrechtse verdedigers in de hoek van het doel geschoten: 1 – 2.

Na rust een Groote Lindt dat vol op jacht gaat naar de eerste thuiswinst in deze competitie. Resultaat was veel balbezit op de speelhelft van Den Bommel maar geen doelpunten. Den Bommel verdedigde vol passie, compact en strijdend. Hierdoor kon Groote Lindt de Bommelse verdediging niet breken. Ondanks de vele voorzetten, afstandsschoten en wissels in het efltal om de beslissing te forceren bleef het elftal van Den Bommel overeind. Dankzij de grote drang naar voren van Groote Lindt kon de snelle aanvaller van Den Bommel profiteren van de ontstane ruimte achter de Zwijndrechtse verdediging 1 – 3. Hierdoor ging de wedstrijd “in het slot” en moest Groote Lindt teleurgesteld de kleedkamer opzoeken. Volgende week maakt Groote Lindt de reis naar VVOR in Rotterdam-Oost.