zondag 18 april 2021

Alles over Zwijndrecht

Gemeente geeft sportverenigingen uitstel huurbetaling

9 maart 2021 (door Jan-Willem Schneider)

ZWIJNDRECHT - Door de lockdown konden veel sportverenigingen hun accommodaties niet gebruiken, terwijl de huurkosten doorliepen. De verhuurder is veelal de gemeente die begrip toont voor de moeilijke situatie van verenigingen. “Om de druk op de verenigingskas te verlichten, geven we huuruitstel”, reageert wethouder Tycho Jansen desgevraagd.

De wethouder kent de situatie, omdat hij contact heeft met de verenigingen. “Onze medewerkers sport ontmoeten de verenigingen via het Sportplatform. In de gesprekken is beloofd om samen te kijken naar oplossingen als het voortbestaan van de vereniging in gevaar komt”, zegt wethouder Jansen.

Na corona
Over de periode na de coronacrisis heeft de wethouder ook al gesproken met de verenigingen. Daarbij merkte Jansen dat de herstelperiode per vereniging gaat verschillen. “De manier waarop het virus en de maatregelen raken verschilt per vereniging”, verduidelijkt de wethouder. Hij hoopt in elk geval dat de verenigingen zo snel mogelijk kunnen herstarten. “Ook na de coronacrisis blijft de gemeente in gesprek waar en hoe we kunnen helpen.”

Zie ook:

Deel dit bericht met je vrienden!