Saturday 25 September 2021

Alles over Zwijndrecht

Fred Loos (ABZ): "Heerlijk avondje is gekomen, maar vier het slechts in beperkte kring"

3 december 2020

ZWIJNDRECHT - Over enkele dagen is het zover... dan is het Sinterklaasavond. Zoals zoveel feestelijkheden in 2020 zal ook het kinderfeest anders verlopen. Dat had vorig jaar nog niemand kunnen bedenken, zoals Fred Loos vaststelt. Tegelijk wijst hij op alternatieven, zoals online vieringen en hoopt de politicus op een goedwerkend vaccin.

Voor Loos is de huidige decembermaand ongekend. "Wie had ooit kunnen bedenken dat het aankomende Sinterklaasfeest niet gevierd zou kunnen worden zoals wij dat al jaren gewend zijn? Door corona is dit helaas een feit. Het is een pandemie die ons nu al maanden in de ban houdt." Toch ziet de politicus perspectief in deze donkere dagen. "Er is licht aan het einde van de tunnel; de vaccins zijn in de maak en bijna klaar. Laten we hopen dat dit zo is en dat deze net zo effectief zijn als eerdere vaccins waarmee we andere ziektes hebben verbannen."

Loos: "Ga voor kleinschalige vieringen en online alternatieven"
Als alternatief wijst Loos op vieringen in beperkte kring en online mogelijkheden. "Voor nu mogen we slechts in een beperkte kring het feest vieren. Ook hebben we de Sint digitaal ingehaald en zijn de kinderen digitaal op zoek naar de plaats waar het paard van Sinterklaas is. Een voor deze tijd goed alternatief. Een mooi initiatief waarbij wij een ieder die hieraan meegewerkt heeft willen bedanken. Wij hopen dat u het “heerlijke avondje” samen met uw kinderen en misschien digitaal op afstand met anderen toch plezierig kunt vieren en kijken uit naar een normale viering in 2021."

Reageren kan per e-mail

Zie ook:

Lees meer over:

sinterklaas corona abz fred loos
Deel dit bericht met je vrienden!