donderdag 21 oktober 2021

Alles over Zwijndrecht

VVD-raadslid Elbert Vissers

Elbert Vissers (VVD): "Ons dorp is géén thuishaven voor de binnenvaart"

15 oktober 2020 (door de redactie)

ZWIJNDRECHT - "Is ons dorp een thuishaven van de binnenvaart? In elk geval niet, als het aan het college en met name wethouder Jos Huizinga ligt. In de plannen voor het Veerplein, die zeker niet slecht zijn, weet de wethouder en/of zijn medewerkers een wachtplaats voor jachten te bedenken om gebruik te maken van de Zwijndrechtse brug als die open gaat", vertelt VVD'er Elbert Vissers.

"Binnenvaart-schepen hebben geen opening van de brug nodig, want de brug ligt op “rijnvaarthoogte” en daar gaan binnenvaartschepen gewoon onderdoor", vervolgt Vissers. "De brug opent alleen voor grote transporten, zeeschepen en zeilschepen (jachten) met een hoge mast. Deze jachten zouden in de Maashaven van Zwijndrecht kunnen wachten, totdat de brug open gaat. Zodra het zo ver is, stormen de jachten de Oude Maas op met hun vaak minder ervaren schippers en moeten de drukst-bevaren rivier van Europa snel kruisen om de brug te halen tussen andere schepen door. Levensgevaarlijk, bedankt wethouder!"

Vissers als eenling in zijn fractie
Op Facebook kreeg Vissers kritiek op zijn inbreng. Zo stelde Gerrit van den Adel dat de brug ook open moet voor sommige containerschepen. Het CDA-raadslid Evert-Jan van der Mheen laat weten dat Vissers vooral namens zichzelf spreekt. "De meerderheid van zijn driekoppige fractie was voor deze afmeersteiger. Bovendien is het het college die dit voorgesteld heeft en niet Jos Huizinga." Als je zelf wilt reageren, kan dat via e-mail: E.Vissers@zwijndrecht.nl 


 

Foto VVD Zwijndrecht

Zie ook:

Deel dit bericht met je vrienden!