woensdag 14 april 2021

Alles over Zwijndrecht

Eenmalige huurverlaging in 2021

11 februari 2021

ZWIJNDRECHT - Sinds 1 januari 2021 hebben huurders van woningcorperaties met een laag inkomen recht op een eenmalige huurverlaging, zo meldt de Wmo Adviesraad Zwijndrecht. Het was de raad opgevallen dat de woningcorperaties zelf nog niets hadden meegedeeld over het recht op huurverlaging. Huurders konden al vanaf januari hun verlaging aanvragen.

Woningcorperaties houden bij het toewijzen van een woning al rekening met het inkomen. Dit heet ‘passend toewijzen’. Toch zijn er mensen die een huur betalen die te hoog is voor hun inkomen. Bijvoorbeeld omdat hun inkomen over een langere periode is gedaald. Of doordat zij in de woning kwamen wonen voordat passend toewijzen was ingevoerd. Deze groep huurders komt mogelijk in aanmerking voor een eenmalige huurverlaging. Voor meer informatie kun je kijken op de website van de Woonbond.

Korting zo snel mogelijk aanvragen
Het is belangrijk dat huurders hun korting zo snel mogelijk aanvragen. Als huurders afwachten tot de woningcorporaties in maart of april zelf met een aanbod komen, betekent in dat praktijk dat 10% van de doelgroep tot 1 juli, gemiddeld € 40,- per maand te veel huur moet betalen. Om te helpen bij de aanvraag heeft de Woonbond al een modelbrief geschreven.

Zie ook:

Deel dit bericht met je vrienden!