woensdag 8 december 2021

Alles over Zwijndrecht

Dribbel, De Kim en De Brug vieren samen Kinderboekenweek

18 oktober 2021 (door de redactie)

ZWIJNDRECHT - Een leesalarm, theatervoorstellingen, verkleedpartijen, enthousiaste ouders die vertellen over hun beroep, kinderen die elkaar voorlezen. Op De Kim, De Brug en Dribbel, kindcentra van PIT kinderopvang & onderwijs, was de jaarlijkse Kinderboekenweek een groot feest boordevol leuke leesactiviteiten.

Het thema van dit jaar was ‘Worden wat je wil’. “Dat bood veel aanknopingspunten. Zeker voor ons als de drie kindcentra van PIT in de wijk Nederhoven, want wij willen met elkaar het leukste en beste integraal kindcentrum voor 0 tot 13 jaar van Zwijndrecht worden. Als de nieuwbouw klaar is, zitten we fysiek bij elkaar, maar we werken nu als pedagogisch medewerkers, onderwijsassistenten en leerkrachten al intensief samen,” aldus Lisette Dits, teamleider 7 tot 13 jaar van De Kim. Die samenwerking was ook tijdens de Kinderboekenweek goed zichtbaar. Kinderen van De Kim zijn gaan voorlezen bij de dreumesen en peuters van de dagopvang van Dribbel. Op De Brug en De Kim waren de kinderen verkleed bij de opening van de Kinderboekenweek en ook bij de afsluitende kijkavond voor ouders. Op De Brug voerden de leerkrachten een sketch op en bij De Kim gaven de kinderen van groep 8 een toneelvoorstelling. Op beide locaties was er als afsluiting van de week een speurtocht voor de kinderen van 4 tot 13 jaar met als thema beroepen.

Alarmbel
Wat op de kindcentra voor de meeste actie zorgde, was het leesalarm. “Als de alarmbel klonk, stopten we allemaal met wat we aan het doen waren en gingen we 10 minuten (voor)lezen. Dat gold zowel voor de medewerkers als de kinderen van de peutergroep tot en met groep 8. De kinderen vonden dat zo geweldig dat sommigen graag wilden weten wanneer de bel weer zou klinken. Dat hebben we hun natuurlijk niet verteld, het verrassingselement was te leuk,” vertelt Lisette. Volgens haar was dit jaar iedereen blij met het thema van de Kinderboekenweek. “Het bood alle ruimte voor creativiteit en we konden er veel kanten mee uit. Samen koekjes bakken, een bezoek van de dierenambulance, een uitvinder die zijn verhaal deelde met de kinderen, et cetera. Allemaal met een en hetzelfde doel: zoveel mogelijk kinderen samen met hun ouders aan het lezen krijgen en houden, want lezen is niet alleen belangrijk, maar vooral ook zo fijn!”
 

Lees meer over:

kinderboekenweek
Deel dit bericht met je vrienden!