zondag 1 augustus 2021

Alles over Zwijndrecht

De Zwijndrechtse Canon: Redacteurs gevraagd

21 juni 2021

ZWIJNDRECHT - In navolging op de Canon van Dordrecht heeft het historisch Documentatie- en Kenniscentrum Augustijnenhof uit Dordrecht de Canon van de Zwijndrechtse Waard gebouwd, die in augustus wordt toegevoegd aan de Canon van Nederland.

Canonvannederland.nl is bedoeld voor alle geïnteresseerden in de Nederlandse cultuur en geschiedenis en in het bijzonder voor leerlingen van het basisonderwijs en de onderbouw van het voortgezet onderwijs. Het Zwijndrechtse project wordt ondersteund door Stichting Maatschappelijke Betrokkenheid Zwijndrechtse Waard.

Het Augustijnenhof heeft vijftig vensters samengesteld, korte en vlot leesbare hoofdstukjes die de geschiedenis van de Zwijndrechtse Waard in een min of meer chronologische tijdslijn illustreren. Het begint bij de oudste vermelding in het jaar 1006, waarin er al sprake is van een kerk in ‘Suindrecht’. Het laatste venster neemt de lezers zelfs mee naar de toekomst; het jaar 2222. Fantasie of een mogelijke werkelijkheid? Oordeel zelf…  

Het eerste resultaat van deze klus ligt nu klaar ter beoordeling van een breed, historisch belangstellend publiek: de grote lezersgroep van het cultuurhistorische e-zine Dordrecht Monumenteel/Dordts Geboren, dat op 1 juli a.s. als ‘Special voor Crowd-redactie’ gratis per mail wordt verspreid. Hierin worden alle vensters gepresenteerd.

Het Augustijnenhof vraagt de lezers daarvan om zich als ‘crowd-redactie’ te buigen over de vensters en om suggesties ter verbetering te geven. Onder de inzenders worden tien exemplaren van het hierna te publiceren boek Canon van de Zwijndrechtse Waard verloot.

Wie dit e-zine wil ontvangen kan mailen naar info@augustijnenhof.nl.

Lees meer over:

zwijndrechtse waard canon
Deel dit bericht met je vrienden!