Saturday 25 September 2021

Alles over Zwijndrecht

Artikelen over de accordeonist Miticia werden goed gelezen

De zeven meest gelezen artikelen van 2020

31 december 2020 (door Jan-Willem Schneider)

ZWIJNDRECHT - Dit jaar kreeg Zwijndrecht.net versterking in de vorm van een nieuwe redacteur en dat heeft het aantal nieuwe lezers fors laten stijgen. Daarbij werd de website begin 2020 geconfronteerd met de coronacrisis, waarvoor onmiddellijk veel aandacht was. Met name in het voorjaar lazen veel bezoekers graag artikelen over corona, een dreiging die toen nog nieuw was. Maar welke artikelen zijn nu juist het meest gelezen? In dit artikel volgt een overzicht van de top zeven van 2020.

De rangorde wordt gevormd door het aantal keer dat een artikel gelezen is, samen met het bereik op sociale media. Hieruit blijkt een duidelijk beeld: lezers waren dit jaar bijzonder geïnteresseerd in berichten over corona en de impact daarvan op hun dagelijks leven. Daarbij gaat het om overheidsoptreden tegen accordeonist Miticia, winkelen en het overlijden van stadsgenoten, al dan niet aan corona. 

1: Accordeonist Miticia verwijderd van plekje bij Albert Heijn in winkelcentrum Walburg (19 mei 2020)
In het meest gelezen artikel staat dat accordeonist Miticia verwijderd werd van zijn vaste standplaats bij Albert Heijn Walburg. De aanleiding was dat de muzikant de corona-regels overtreden had, volgens twee toezichthouders. Hun optreden leidde tot algehele verontwaardiging. 

2: Twee inwoners Zwijndrecht besmet met corona-virus (13 maart 2020)
Dit artikel vermeldt de eerste twee corona-besmettingen in onze stad. Het ging om een echtpaar, bestaande uit een man (49 jaar) en een vrouw (48 jaar). Hun positieve test-uitslag zou het begin vormen van een ongekende periode in onze stad en regio.

3: Sociale appartementen verrijzen in het Koningshof aan de Koninginneweg (2 januari 2020)
Jaren geleden is de Koningskerk gesloopt, waarna er een gapend gat achterbleef. De locatie bleek ideaal voor nieuwe natuur, maar begin dit jaar bleek dat een projectontwikkelaar er liever appartementen zag. Zo moest de natuur wijken voor een appartementencomplex dat Koningshof genoemd werd. 

4: Burgemeester grijpt in: Accordeonist Miticia weer welkom bij Albert Heijn in winkelcentrum Walburg (20 mei 2020) 
Het wegsturen van Miticia trok de aandacht, niet alleen van burgers, maar tot slot ook van burgemeester Van der Loo. Na een persoonlijk gesprek met de muzikant liet hij weten dat Miticia weer welkom is. "Hoewel de toezichthouders de regels correct toepasten, vind ik het disproportioneel om de accordeonist weg te sturen", verduidelijkt Van der Loo. Overigens was Miticia meteen na het voorval vertrokken naar Roemenië voor een vakantie. Pas na de zomer is hij teruggekomen. 

5: Eerste overledene met corona in Zwijndrecht (22 maart 2020)
Het Albert Schweitzer ziekenhuis maakte zaterdagavond 21 maart 2020 bekend dat een patiënt is overleden, die bewezen drager was van het coronavirus. Het ging om een 82-jarige vrouw uit Zwijndrecht.

6: Binnenkort heropening Du Bistro in de Passage, al meer dan zestig jaar bruisend hart van Zwijndrecht (14 februari 2020)
Begin 2020 onderging winkelcentrum De Passage een grote renovatie. Zo werd de kant aan de Koninginneweg gedeeltelijk vernieuwd om het winkelcentrum een uitnodigende entree te geven. Voor de renovatie moest Bistro Michel tijdelijk gesloten worden, maar kon heropenen onder de naam “Du Bistro” met Michel de Jong en Thomas van der Gijp. Intussen moest de Bistro weer sluiten door de lockdown-maatregelen. 

7: Oproep burgemeester Hein van der Loo aan alle inwoners van Zwijndrecht (18 maart 2020)
Voor het eerst riep burgemeester Van der Loo alle Zwijndrechters op om zich aan de anti-coronamaatregelen te houden. Verder riep Van der Loo op tot kalmte, alertheid en solidariteit. Deze oproep kreeg veel aandacht, omdat veel lezers geschrokken waren van het nieuwe virus.

Zie ook:

Lees meer over:

nieuws corona 2020 top zeven
Deel dit bericht met je vrienden!