woensdag 8 december 2021

Alles over Zwijndrecht

Het nieuwe crematorium/uitvaartcentrum Minnendael op de begraafplaats Munnikensteeg

Crematorium en Uitvaartcentrum Minnendael officieel geopend

23 november 2021

ZWIJNDRECHT - Afgelopen zaterdag heeft wethouder Jacqueline van Dongen het Crematorium en Uitvaartcentrum Minnendael officieel geopend. De voormalige aula op begraafplaats Munnikensteeg is niet meer te herkennen. Het gedateerde pand uit de jaren '90 is onlangs grondig verbouwd en compleet verduurzaamd. Met de komst van het crematorium zijn binnen de gemeentegrenzen alle faciliteiten op het gebied van afscheid nemen en rouwverwerking te vinden. 

Wens gemeente 

Voor Gemeente Zwijndrecht is het crematorium een lang gekoesterde wens en een verrijking van de mogelijkheden op de begraafplaatsen in Zwijndrecht. Het ontwerp van het crematorium is kleinschalig, ingetogen en past in de natuurlijke omgeving. Naast het crematorium zijn er ook 24-uurs kamers gebouwd en is de bestaande aula uitgebreid en gemoderniseerd.

Crematorium en Uitvaartcentrum Minnendael is beschikbaar voor iedereen, ongeacht bij welke uitvaartondernemer of -verzekering men aangesloten is. 
Wethouder Jacqueline van Dongen: "Na een mooi afscheid in Zwijndrecht de brug over moeten naar Dordrecht voor de crematie. Regelmatig heb ik gehoord dat mensen dat jammer en soms echt moeilijk vinden. Vanaf nu kan het cremeren ook in Zwijndrecht plaatsvinden. De brug over hoeft niet meer."

Elektrische crematieoven
Bij de bouw van het crematorium is veel aandacht besteed aan het gebruik van natuurlijke en duurzame materialen. De gebouwen passen bij het landschap en de omgeving. Dankzij de plaatsing van een elektrische crematieoven hoeft er geen gebruik gemaakt te worden van fossiele brandstoffen. Daarnaast zijn er zonnepanelen op het dak geplaatst.

Vernieuwing faciliteiten overige begraafplaatsen
Het afgelopen jaar is er hard gewerkt om de faciliteiten op de overige begraafplaatsen te vernieuwen. Het Rouwcentrum aan de Jeroen Boschlaan heeft een flinke upgrade gekregen. Ook de aula aan de Jeroen Boschlaan en de aula van begraafplaats Heerjansdam zijn aangepakt. De uitstraling van de faciliteiten geven de nabestaanden een gevoel van warmte en zorgen ervoor dat het fijne plek is om te herdenken.
 

Zie ook:

Deel dit bericht met je vrienden!