Saturday 25 September 2021

Alles over Zwijndrecht

Het oude huis dat Cees Monden heeft laten slopen.

Cees Monden verkoopt sloopvilla aan Marsdiep

22 december 2020 (door Jan-Willem Schneider)

ZWIJNDRECHT - Cees Monden heeft het hele perceel op de Marsdiep 21 verkocht. Eerder dit jaar kocht de Bredase aannemer de villa, waarna hij ze liet slopen. Op het perceel wilde Monden een nieuwe woning bouwen, maar die paste niet in de wijk, vonden veel buurtbewoners. Hoewel de aannemer zijn plannen later wijzigde, bleven omwonenden dezelfde bezwaren houden.

Niet alleen omwonenden, maar ook de bezwaarschriftencommissie had veel bezwaren. Toch verleenden burgemeester en wethouders Monden uiteindelijk een bouwvergunning. Daartegen loopt nog een beroepsprocedure bij de rechtbank, aangespannen door verschillende buurtbewoners. Zij vonden de nieuwe woning veel te groot en niet passend in de omgeving. Daarbij zouden de achterburen minder uitzicht hebben op de rivier door Mondens nieuwe woning. Dat zou leiden tot waardedaling van verschillende woningen, zo vreesden omwonenden. 

Onder de rechter
De kwestie Marsdiep-21 riep ook vragen op bij de gemeenteraad die zich op 17 november over het geschil boog. Veel raadsleden vroegen zich af hoe wethouder Jos Huizinga de bouwvergunning kon verlenen, terwijl Mondens project sterk afwijkt van de omliggende woningen en de welstandsnota. Omdat de kwestie nu onder de rechter is, willen veel raadsleden de uitkomst van de rechtzaak afwachten, voordat ze hun definitieve mening geven.

Foto Funda

Zie ook:

Lees meer over:

villa marsdiep 21 monden
Deel dit bericht met je vrienden!