woensdag 19 januari 2022

Alles over Zwijndrecht

Kandidatenlijst CDA: v.l.n.r Johan Limberger, Tristan Vlok, Niels Florusse, Roderik van Zijderveld, Suzanne Willemstein-Visser, Jos de Kok

CDA-bestuur: "We gaat voor een jonge lijst"

5 januari 2022

ZWIJNDRECHT -  Het bestuur van het CDA Zwijndrecht-Heerjansdam heeft in een persbericht "met trots" de kandidatenlijst voor de gemeenteraadsverkiezingen van maart 2022 gepresenteerd. Eind oktober werd al bekend dat Johan Limberger lijsttrekker wordt. 

Gevarieerd team
Volgens het CDA-bestuur is de lijst "een mix van nieuwe gezichten en ervaren mensen die in de huidige raadsperiode al uitgebreid betrokken zijn geweest bij het raadswerk." 
De CDA-lijst bestaat in totaal uit 27 kandidaten uit Zwijndrecht en Heerjansdam. De kandidaten vormen een gevarieerd team, waarbij opvalt dat er veel jongeren op de lijst staan: 5 jongeren bij de eerste 10 kandidaten. Daarnaast zijn er ook veel mensen die al langere tijd actief zijn binnen Zwijndrecht.

Eerste zes kandidaten 
De eerste zes kandidaten zijn:

1. Lijsttrekker Johan Limberger (44) heeft een gezin en is IT’er. Hij zit al sinds 2014 in de gemeenteraad en is actief in het verenigingsleven van Zwijndrecht.

2. Tristan Vlok (20) is student politicologie aan de Universiteit Leiden. Hij heeft op het Walburg College gezeten. De afgelopen jaren heeft hij zich vanuit het bestuur ingezet voor CDA Zwijndrecht.

3. Niels Florusse (34) is in Zwijndrecht bekend als presentator bij ATOS. Hij zet zich al jaren in voor de jaarlijkse Winter3daagse.

4. Roderik van Zijderveld (37) is vader van een jong gezin. Hij woont in Heerjansdam en is sterk gemotiveerd om het dorp te vertegenwoordigen in de gemeenteraad.

5. Suzanne Willemstein-Visser (27) werkt als adviseur en speelt korfbal bij Albatros. Zij was eerder fractiemedewerker van de CDA-afdeling.

6. Jos de Kok (62) woont al zijn hele leven in Zwijndrecht. Hij heeft 30 jaar bestuurservaring in de sportwereld, maar wil zich nu voor de lokale politiek inzetten.
De huidige fractievoorzitter Evert Jan van de Mheen neemt afscheid van de politiek en is de lijstduwer.

"Wij zien er naar uit met dit team aan de slag te gaan en hopen u, zo mogelijk, te ontmoeten in uw wijk of dorp!", aldus het CDA-bestuur. 

 

Zie ook:

Deel dit bericht met je vrienden!