dinsdag 11 mei 2021

Alles over Zwijndrecht

Burgemeester Hein van der Loo: “Open terrassen, zodra het kan”

17 april 2021 (door Jan-Willem Schneider)

ZWIJNDRECHT - Hoewel veel burgemeesters de terrassen nu willen heropenen, is burgemeester Van der Loo voorzichtiger. Hij steunt namelijk het huidige coronabeleid van Rutte. "Ik wil dus de situatie wekelijks bekijken en de buitenruimte heropenen, zodra het kan. Een belangrijk voorwaarde blijft de situatie in de ziekenhuizen", vertelt Van der Loo.

Van der Loo's Ambachtse collega Jan Heijkoop is stelliger over de heropening van de terrassen. Zo steunt hij de oproep om de buitenruimte te heropenen volledig. Zijn mening deelt de burgemeester met enkele collega's in veiligheidsregio Zuid-Holland-Zuid. "We denken dat de heropening van de terrassen kan bijdragen aan een betere spreiding van drukte", zegt een woordvoerder desgevraagd.

"Heropening leidt tot effectievere handhaving"
Heropening van de de terrassen leidt niet alleen tot meer spreiding van mensen, maar ook tot effectievere handhaving, aldus de woordvoerder. "Heropening geeft het ons ook meer mogelijkheden om de coronaregels in de buitenruimte te handhaven. Dit vrijgeven zou niet alleen voor terrassen moeten gelden, maar voor alle zogeheten doorstroomlocaties in de open lucht. Dit signaal is maandag 12 april ook doorgegeven in het Veiligheidsberaad met het Rijk."

Zie ook:

Deel dit bericht met je vrienden!