Blije gezichten op het Albatrosveld afgelopen zaterdag

07 september 2020

ZWIJNDRECHT - De korfballers mochten eindelijk het veld weer in en het was bovendien heerlijk sportweer. Tien uur na de dagstart om 9.00 uur konden 17 overwinningen en drie gelijke spelen in 35 ontmoetingen worden bijgeschreven. Met name de senioren, de B- en de D-jeugd boekten prima resultaten met 12 keer winst.

Albatros’ eerste team kon zich meteen opmaken voor de regioclash tegen DVS ’69 en trad aan met twee nieuwe gezichten. Van Kinderdijk maakte de makkelijk scorende Simone Hoek de overstap en Raoul van Duivenvoorde schoof van het tweede team door naar het vlaggenschip.

Albatros was een gewaarschuwde ploeg na de nederlaag van vijf jaar geleden tegen de Ambachtse ploeg. De ploeg van Rutger Sijstermans begon nu echter vlijmscherp aan de wedstrijd. Binnen acht seconden had Simone haar naam al in het doelpuntenboek gezet en tekende zij van afstand de 1-0 aan. Na 7 minuten prijkte er al 6-0 op het scorebord en na één helft was de wedstrijd beslist: 18-4. Er brak een mindere tweede helft aan, maar de overwinning kwam natuurlijk niet meer in gevaar. Met de 28-13 winst maakte Albatros een prima indruk, Michiel werd met acht treffers topscorer.

Het 2e team onder leiding van coach Thomas van den Bosch legde de basis voor de 23-11 overwinning ook in de eerste helft en gaf tegenstander Oranje Wit 3 geen centimeter ruimte. Na een ruime voorsprong bij rust werd de wedstrijd in de tweede helft gecontroleerd uitgespeeld en kregen de A-junioren Daphne, Damian en Thijmen nog een paar minuten speeltijd.

Het geroutineerde 4e team haalde bij OZC 2 in Rotterdam twee punten op met een 11-13 overwinning, maar het jeugdige 5e moest helemaal naar Roermond reizen voor twee punten: 12-16 tegen Ready ’60 2. Het 7e maakte korte metten met Sporting Delta 6 (21-5) en het 8e versloeg ADO 5 met 7-10. Geen winst was er voor senioren 3 bij Vitesse 2 en het 6e tegen Sporting Delta.

De B-teams bleven ongeslagen met een gelijkspel voor B1 en winst voor B2, B3 en B4. B1 trof in haar eerste competitiewedstrijd direct een sterke opponent in PKC B1. Twee weken eerder had de ploeg   nog ruim verloren van deze tegenstander en de verbeterpunten benoemd. Albatros begon scherp door verdedigend veel druk te geven en kwam op een 2-4 voorsprong.  Daarna ontspon zich een spannende wedstrijd waarbij er geen licht tussen de ploegen kwam. Via de 7-6 ruststand hadden de Albatroscoaches een time-out nodig om de spirit na 9-6 weer terug te krijgen. De ploegen bleven om en om scoren en bij 13-13 floot de goed leidende scheidsrechter af. B2 versloeg RWA B1 nipt met 11-9, B3 versloeg Juliana B2 met 8-14 en B4 versloeg Ventura Sport B1 met 6-4.

D1 speelde op het hoofdveld al een goede eerste helft tegen GKV maar kon geen afstand nemen. In de tweede helft werd het vele balbezit beloond met veel treffers: 13-5. Ook D2 en D3 wonnen hun wedstrijd, terwijl D4 en D5 verloren.

Geen winst voor A1 tegen het haarzuivere en sterke Wageningen. De 20 treffers tegen de 31 van de gasten boden echter aanknopingspunten voor de komende weken. Ook C1 kon niet winnen en moest de twee punten bij DeetosSnel laten: 10-9. Nederlagen waren er ook voor C2, C3 en C4.

De winstpartijen van Albatros kwamen verder op naam van A4, E1, E3, E5 en F1. Gelijke spelen waren er voor A3 en E4. Albatros en Conventus hadden bij de ingang van het complex maatregelen getroffen om de drukte te beheersen. Op het hoogtepunt van de dag waren er zes korfbalvelden en een handbalveld in gebruik en werd de bezoekers gevraagd de 1,5 meter afstand te respecteren.

Fotobijschrift: beeld van de wedstrijd Albatros A1 – Wageningen A1.

Bron foto: ckv Albatros.