zaterdag 16 oktober 2021

Alles over Zwijndrecht

Bibliotheek Zwijndrecht Walburg organiseert geslaagde lezing Jan Brokken

16 oktober 2020

ZWIJNDRECHT - Bibliotheek Zwijndrecht Walburg ontving de bekende Nederlandse auteur Jan Brokken woensdagavond 14 oktober in Het Theater van Spektakel Zwijndrecht. Hij gaf een lezing over een van zijn meest recente werken: ‘De rechtvaardigen’.

Brokken gaf zijn lezing op uitnodiging van de Bibliotheek AanZet in het kader van 75 jaar Bevrijding. Als auteur wordt hij al decennia geroemd om zijn reisverhalen die bol staan van zijn kennis over kunst en geschiedenis. Aanvankelijk  waren de 80 toegangskaarten al snel uitverkocht. Vanwege coronamaatregelen werd het bezoekersaantal teruggeschroefd naar 30 personen. Geïnteresseerden die misgrepen konden de avond volgen via een livestream.

Sfeervol
Zo’n 25 bezoekers luisterden ademloos naar zijn lezing over zijn non-fictie boek ‘De rechtvaardigen’ en het uitgebreide onderzoek dat daaraan vooraf ging. Ook de livestream werd goed bekeken. ,,De mensen die een kaartje hadden gekocht maar vanwege de coronamaatregelen moesten worden afgezegd, konden de lezing via een livestream bekijken. Daar hebben we gelukkig positieve reacties op gekregen’’, aldus bibliotheekmedewerker Marian Voetée. Zelf was Voetée ook bij de avond aanwezig: ,,Hoewel we maar met een klein groepje in de grote zaal aanwezig waren, was het toch heel sfeervol. Ik vond het heel bijzonder om Jan Brokken zo te horen vertellen en met hoeveel kennis hij ook een vraag uit het publiek wist te beantwoorden’’, stelt ze. Volgens Voetée vond Brokken het ook een geslaagde avond. ,,Hij vond het een mooie avond en een fijn publiek. Dat schreef hij ook in mijn gesigneerde boek’’, meldt Voetée.

Jan Brokken (1949) is auteur van onder andere reisverhalen, romans en literaire non-fictie. Hij debuteerde met ‘De provincie’ in de jaren ’80 en schreef in de jaren die volgden tientallen boeken waarvan sommige uitgaves in 14 talen werden uitgebracht. Zo verwierf hij ook internationaal veel aanzien als schrijver. Bovendien zijn een aantal van zijn boeken verfilmd. 

Lees meer over:

bibliothee jam brokken
Deel dit bericht met je vrienden!