zaterdag 19 juni 2021

Alles over Zwijndrecht

Avondvierdaagse gaat ook in 2021 niet door

11 mei 2021 (door Jan-Willem Schneider)

ZWIJNDRECHT - De Avondvierdaagse gaat niet door, evenals vorig jaar. "De ondertussen bekende coronamaatregelen brengen te veel onzekerheden met zich mee", legt Arie-Jaap van Gent uit. Hij is voorzitter van Tafelronde Zwijndrecht die de vierdaagse organiseert.

Hoewel de situatie voor 2022 ook nog onzeker is, belooft Arie-Jaap dat zijn enthousiasme alleen maar groter wordt. "De Avondvierdaagse Zwijndrecht komt hoe dan ook terug", zegt hij vastberaden. Arie-Jan zegt dat tegen een achtergrond van meerdere geannuleerde vierdaagsen. Zo kampte de organisatie in 2018 met noodweer en in 2019 met een vrijwilligerstekort. Vorig jaar was de coronacrisis de grote boosdoener voor de Tafelronde.

Voorbereiding en samenwerking
Evenals in 2020 was de Tafelronde al ver met haar voorbereidingen. "We werkten nauw samen met lokale ondernemers, stippelden routes uit en voerden discussies over de kindvriendelijkheid", vertelt Arie-Jaap. "Het evenement richt zich vooral op kinderen, waarnaast verenigingen, scholen en sportclubs zich konden inschrijven. Zo wil Tafelronde de Avondvierdaagse een moderne uitstraling geven".

Online actief
Om eigentijds te blijven is de stichting ook online actief. "We hebben een nieuwe website en zijn nog actiever op sociale media", zegt Arie-Jaap. "De mogelijkheid hebben we te danken aan onder meer 15 Zwijndrechtse ondernemers en het Ondernemersfonds Zwijndrecht". 

Zie ook:

Deel dit bericht met je vrienden!