woensdag 8 december 2021

Alles over Zwijndrecht

Albatros wint Klinktoernooi 2021

15 november 2021

ZWIJNDRECHT - Albatros had afgelopen zaterdag een hele bijzondere korfbalzaterdag. Er moesten voor het eerst weer CoCo’s opdraven om alle bezoekers aan de Develsteinhal op een QR-code te checken en op het laatste moment werd het programma van het Klinktoernooi nog aangepast. Volgens het oude toernooischema zouden de finalewedstrijden namelijk ’s avonds gespeeld worden, maar vanwege de aangescherpte maatregelen zouden deze zonder publiek moeten plaatsvinden. In overleg met de deelnemende clubs werd besloten om slechts één wedstrijd te spelen en ook de uitslagen van de tweede teams mee te laten tellen in de einduitslag.

Doordat Albatros 2 gehakt maakte van Tjoba 2 (31-10) en ook Albatros 1 de Zeeuwen over de knie legde, eindigden zowel Albatros als het Amstelveense KVA, dat van KOAG won, op vier punten. Het doelsaldo van de thuisploeg bleek echter beter en daarom bleef de wisselbeker in Zwijndrecht.

Voorzitter Max van de Pol kon net voor de klok van 18.00 uur de cheques uitreiken en daarna was er in de kantine nog een gezellig samenzijn met eten en muziek. Heel veel dank ging er zaterdag uit naar de CoCo's, barpersoneel, de keukenploeg en toernooisponsor Ingenieursbureau Klink B.V.

In de sportzaal vond tenslotte zonder publiek de oefenwedstrijd tussen A1 en Fortissimo A1 plaats. De IJsselsteinse ploeg bleek geen partij voor A1, maar ook Albatros B1 en C2 waren zaterdag te sterk voor deze onbekende tegenstander.

C1 nam in Eindhoven deel aan het toernooi bij Rust Roest en wist daar de eerste prijs te behalen na wedstrijden tegen Dalto, DVO, Wageningen en Rust Roest. Esmee Hoogendoorn werd uitgeroepen tot speelster van het toernooi.

Vijf seniorenteams oefenden tegen Vitesse en WION, B2 versloeg de B1 van SDO in Kamerik. D1 won de oefenwedstrijd tegen Merwede D1 met 9-13. Het G-team heeft vier leuke wedstrijden in Den Haag gespeeld bij de Haagse Korfbaldagen. Er werd met 2-1 gewonnen van HKV Combi en helaas verloren van Tempo en Refleks/Dijkvogels waardoor Albatros 3e in de poule is geworden.

 

Fotobijschrift: De Albatrosselectie toont de grote wisselbeker (foto: Martin Hulsman)

Lees meer over:

albatros klinktoernooi
Deel dit bericht met je vrienden!