woensdag 19 januari 2022

Alles over Zwijndrecht

ABZ wil tijdens winter één of twee per uur oversteek Veerplein - Hooikade

6 januari 2022

ZWIJNDRECHT - De raadsfractie van ABZ wil dat tussen het Veerplein en de Hooikade één of twee per uur in de wintermaanden wordt gevaren. Dit blijkt uit schriftelijke vragen die deze partij aan het college heeft gesteld. De brief aan het college, met daarin de vragen die ABZ-fractievoorzitter Fred Loos aan het college stelde, wordt hieronder integraal weergegeven. 

Geacht College, 
 Op facebook en andere sociale media is commotie ontstaan over het vervallen van de waterbus Veerplein - Hooikade in de wintermaanden. 
 
1.       Was u als college op de hoogte van deze wijziging van de dienstregeling?
2.       Op basis waarvan is deze voor de inwoners van Zwijndrecht verslechterde dienstregeling tot stand gekomen?
3.       Waarom is deze zo ten opzichte van Zwijndrecht zo verslechterd? Dat je nu A aan de andere kant van de stad wordt afgezet en B een veel langere reistijd krijgt dan voorheen. Eens qua loopafstand naar het centrum vanaf beide afmeerplaatsen is de afstand tot de markt gelijk echter je zal maar in de Voorstraat willen zijn of de grote kerk willen bezoeken. 
4.       In hoeverre is dit in overleg met u en eventuele andere colleges bijvoorbeeld van Dordrecht besproken? 
5.       Wat kunnen wij, kunt u doen aan deze ongewenste wijziging zodat toch minimaal 1 of het liefst 2 keer per uur de oversteek Veerplein - Hooikade in de wintermaanden hersteld kan worden?
 
Gezien de actualiteit zouden wij graag zien dat deze vragen tijdens het vragenhalfuurtje van de eerst volgende raad behandeld worden. U kunt de vragen 2 en 5 dus ook zien als vragen voor het komende vragenhalfuur. 
 
Met vriendelijke groet, 
 
Fred Loos

Zie ook:

Deel dit bericht met je vrienden!