Korfballers sv Conventus tonen hun groei dankzij belangrijk gelijkspel

15 mei 2023 • 09:44

ZWIJNDRECHT - De korfballers van sv Conventus hebben zaterdag met een gelijkspel aangetoond hoeveel ze het afgelopen seizoen als team zijn gegroeid. Werd er in september nog ruim van tegenstander Gemini verloren, nu nam het team toch één punt mee uit deze wedstrijd.

Na drie weken eerder slechts met één punt verschil van Trekvogels – één van de kampioenskandidaten – te hebben verloren, ging Conventus vol vertrouwen de wedstrijd tegen Gemini in. De eerdere ontmoeting had het team dan wel met 16 – 9 verloren, maar dit was op echt gras (waar tegenwoordig kunstgras de standaard is) en sindsdien is het team veel sterker geworden.

Voor eigen publiek begon Conventus geconcentreerd aan de wedstrijd, met beide partijen die erg aan elkaar gewaagd bleken te zijn. Helaas moest Conventus coach Patrick Huisman twee wissels doorvoeren, wat voor onrust zorgde en het team voor rust op drie punten achterstand bracht.

Met een sterke start van de tweede helft wisten de Zwijndrechtse spelers de drie punten achterstand al binnen vijf minuten ongedaan te maken. Vanaf dit moment ontvouwde zich een spannend gevecht om de overwinning. Na nogmaals enkele punten achterstand te hebben weggewerkt, leek Conventus zelfs op weg te zijn naar de overwinning. Als gevolg van enkele beslissingen, kon Gemini toch nog een keer tot scoren komen en moesten de punten uiteindelijk worden gedeeld.

Ondanks het mislopen van de overwinning, kon Conventus met een goed gevoel terugkijken op de wedstrijd. Deze toont de sterke groei die het sterk verjongde team sinds september heeft gemaakt.

Foto-credit: Kees Streefkerk / sv Conventus