Groote Lindt, ondanks rode kaart, ruim langs SEOLTO

15 mei 2023 • 09:36

ZWIJNDRECHT - Onder werkelijk prachtige weersomstandigheden trapte Groote Lindt af voor de thuiswedstrijd tegen het Zevenbergse SEOLTO. De huidige nummer 11 van de competitie wist in de laatste 2 wedstrijden 4 punten te verzamelen. Groote Lindt liet zich echter door deze cijfers niet afschrikken. Vanaf het begin van de wedstrijd werd er direct aanvallend gevoetbald en dat resulteerde in 2 Zwijndrechtse doelpunten binnen 7 minuten. In de 3e minuut was het Moustakim Atlagh die het net wist te vinden voor zijn eerste goal van de wedstrijd: 1-0. Direct daarna kon “Mous” ook zijn tweede goal, deze keer met hoofd, scoren: 2-0.

Daarna ontvang Max Spruit zijn eerste gele kaart van de wedstrijd van de, verder goed leidende, scheidsrechter. Na 20 minuten speeltijd wederom een overtreding van Max Spruit recht voor de volle bank van SEOLTO. De Zevenbergse speler ging met veel theater naar de grond en de volle bank van SEOLTO reageerde naar de scheidsrechter. Dit was voor de scheidsrechter de aanleiding om Max zijn tweede, en dus rode kaart, te tonen. Met 10 man was het zelfverzekerde Groote Lindt wat de meeste scoringsmogelijkheden wist te creeeren maar het balbezit wel overliet aan SEOLTO. De oranje brigade wist daar duidelijk geen raad mee en kwam dan ook zelden in scoringspositie. Groote Lindt kon via de snelle aanvallers regelmatig, via goed opgebouwde counters, wel voor het Zevenbergse doel verschijnen. Via één van deze aanvallen was het Max Klop die de wedstrijd in de 70e minuut definitief in het slot wist te gooien: 3-0. SEOLTO probeerde nog iets terug te doen maar de beste mogelijk tot scoren van de wedstrijd werd door Groote Lindt-keeper Raymond Klootwijk vakkundig verwerkt. Tevreden zocht Groote Lindt na het laatste fluitsignaal de kleedkamer op. Hier bereikte de selectie het nieuws dat door het gelijke spel van Internos bij Zwaluwe (0-0) de tweede plaats in de eindrangschikking nog steviger in handen is.

Zaterdag gaat Groote Lindt op bezoek bij Zwaluwe in Lage Zwaluwe (aanvang 14.30 uur) voor de laatste uitwedstrijd van het seizoen.