Korfballers sv Conventus kunnen geen vuist maken tegen al gekroonde kampioen

27 maart 2023 • 10:30

ZWIJNDRECHT - De korfballers van sv Conventus hebben zaterdag niet kunnen winnen van Erasmus, dat zich eerder al tot kampioen heeft gekroond. Het team kon in de openingsfase van de wedstrijd nog goed volgen, maar moest uiteindelijk de meerdere erkennen in de sterkte tegenstander.

Voor Conventus was het vooraf al duidelijk dat er tegen Erasmus ook op eigen veld geen kansen zouden liggen. De tegenstander was een week eerder tot kampioen gekroond en tot op heden slechts één wedstrijd verloren. De selectie van coach Patrick Huisman ging er daarom voor om gewoon een mooie wedstrijd te spelen.

Desondanks kende Conventus een goede start van de wedstrijd, waarin het goed de kansen benutte. Het nemen van een voorsprong lukte niet, maar het kon Erasmus wel goed volgen. Uiteindelijk zou Erasmus wel verder weglopen, mede door een hoog speltempo en twee lange heren die er voor konden zorgen dat hun aanval ook na gemiste kansen verder kon gaan.

Waar het in geel/zwart spelende team in de eerste helft teveel het tempo van Erasmus probeerde te volgen, kwam er in de tweede helft meer rust in het spel en speelden de Zwijndrechtse spelers meer op hun eigen tempo. Hierbij lukte het zelfs om de tegenstander lange tijd ervan te weerhouden om te scoren, terwijl het Conventus wel lukte om de bal enkele keren in de korf te krijgen. In de slotfase zou Erasmus nog drie keer scoren, waarmee de strijd in een 10 – 20 nederlaag eindigde – geen schande tegen zo’n sterk team.

Volgende week sluiten de korfballers van Conventus hun leerzame seizoen af in Haarlem, waar tegenstander Oosterkwartier op hen wacht.

Foto-credit: Kees Streefkerk / sv Conventus