Groote Lindt wint nu wel van ZBC’97

27 maart 2023 • 10:17

ZWIJNDRECHT - Op een winderig sportpark stond de Bakestein-derby op het wedstrijdprogramma. Eerder werd het aan de “andere kant” van het sprotpark een overwinning voor ZBC’97 (3-1) en liet Groote Lindt zich op alle fronten aftroeven. De Lindtenaren waren dus gewaarschuwd waarbij ook een overwinning noodzakelijk was om de 2e plaats in de competitie weer te heroveren op Internos. Vorige week was Klundert namelijk te sterk voor de Zwijndrechtenaren (6-3). Groote Lindt startte goed de eerste helft met veel balbezit waarbij ZBC’97 op de counter loerde. Het betere veldspel was van Groote Lindt en dat resulteerde in een mooie combinatie waarbij Max Spruit De Lindt op 1-0 zette.

Vlak voor rust dacht Groote Lindt met een 2-0 voorsprong de kleedkamer te kunnen opzoeken maar de ZBC-grensrechter had buitenspel gesignaleerd. Alles wat Groote Lindt is was een andere mening toegedaan maar de scheidsrechter nam het vlagsignaal over. Na rust probeerde Groote Lindt door te drukken om de 2-0 als nog op het scorebord te krijgen. Het was echter ZBC’97 dat vanuit het niets de 1-1 in de touwen zag vallen. Een afstandsschot kwam via de paal op de rug van de keeper Raymond Klootwijk en viel daardoor in doel: 1-1. De 1-1 was voor  beide teams het sein om vol voor de overwinning te strijden.

De blauw-witte zochten daarbij de rand op van wat op het voetbalveld is toegestaan. Maar liefst acht gele kaarten werden door de scheidsrechter aan ZBC’97 getoond met als resultaat dat twee ZBC-spelers met een rode kaart het veld moesten verlaten. Hiermee was het verzet van ZBC’97 gebroken en konden Moustakin Atlagh (2-1) en Thom Hoogakker (3-1) de overwinning voor Groote Lindt veilig stellen. Een verdiende overwinning voor Groote Lindt in de aanloop naar de topper van aanstaande zaterdag waarbij Groote Lindt op bezoek gaat bij Internos in Etten-Leur.