Verdient punt voor Groote Lindt in Klaaswaal

06 maart 2023 • 09:39

ZWIJNDRECHT - Na twee weken geen competitiewedstrijden te hebben gespeeld staat Groote Lindt aan de aftrap in Klaaswaal voor de wedstrijd tegen SSS. Een geduchte en bekende tegenstander waar mee in de afgelopen jaren al veel om de punten is gestreden. SSS kan de punten goed gebruiken met een 6e plaats en 7 punten minder dan Groote Lindt dat het met een 2e plaats het goed doet in de competitie. Een aanvallend SSS in het eerste kwartier van de wedstrijd en een controlerend Groote Lindt. De wedstrijd krijgt in de 16e minuut direct een onverwachtse wending.

Lindtenaar Danny Bos kan een SSS verdediger alleen onregelmentair stoppen en ontvangt een directe rode kaart. Met 10 spelers plooit Groote Lindt terug maar blijft met dezelfde veldbezetting spelen. SSS probeert een gaatje te vinden in de Zwijndrechtse verdediging. Met een 0-0 ruststand is Groote Lindt tevreden waarbij SSS de frustraties steeds groter worden. In de tweede helft hetzelfde beeld waarbij de eindpass van SSS niet goed wordt uitgevoerd. Keeper Raymond Klootwijk moet wel een aantal keer redding brengen voor de rood-witte uit Zwijndrecht. De Zwijndrechtse verdediging wordt dan toch in de 83e speelminuut gepasseerd.

Een inzet op het Zwijndrechtse doel wordt kort voor de doellijn nog van richting veranderd waardoor de bal in de korte hoek in het net verdwijnt: 1-0. Groote Lindt gaat in de laatste minuten met aanvallende wissels op zoek naar de gelijkmaker en die komt er ook. Na een aanvallende actie van Wesley de Hoog wordt door SSS een hoekschop weggeven. Vanuit de hoekschop valt de bal, na een onoverzichtelijke situatie, plots voor de voeten van aanvoerder Nasir el Arbaoui die met het buitenkansje wel raad weet: 1-1. SSS probeert in de laatste minuten met alle middelen de overwinning nog binnen te slepen. Verdediger Koen Maes is hiervan het slachtoffer en moet, na een duel, met een wond onder het linkeroog het veld verlaten. Kort daarna fluit de wisselvallig leidende en met kaarten strooiende scheidsrechter voor het einde van de wedstrijd. Na 75 minuten met 10 spelers op het veld te hebben gestaan kijkt Groote Lindt toch tevreden terug op de wedstrijd. Zaterdag a.s. de thuiswedstrijd tegen hekkensluiter De Fendert, aanvang 14.30 uur.

Bijgaand het wekelijkse wedstrijdverslag. Deze week door Cees van Heeren.