Veel doelpunten voor korfballers Albatros

13 februari 2023 • 10:24

ZWIJNDRECHT - Het was op zaterdag 11 februari genieten van veel Albatrostreffers, deels in de thuishal, deels op vreemde bodem. De meeste doelpunten werden gescoord door B1, maar gezien de eerste helft tegen het Arnemuidense TOP, hadden het er nog veel meer dan de 30 treffers kunnen zijn (30-9 eindstand).

Senioren 5 legde KCC/CK Kozijnen 6 in Capelle a.d. IJssel met 16-29 over de knie en A1 had geen problemen met IJsselvogels en won met 28-14. De uitwedstrijd eindigde in een gelijkspel, maar via een snelle 4-0 liet Albatros er in de Develsteinhal geen gras over groeien. In de eerste helft waren er veel mooie acties te genieten en in de tweede helft consolideerde de ploeg van Jasper en Remco de voorspong.

Het 10e seniorenteam declasseerde DSO 6 in Klundert met een fraaie 6-27 en zag alle basisspelers scoren. Stephan en Timon waren de grootschutters. E2 maakte hele korte metten met PKC/Vertom E3 (26-2) en ook F3 haalde weer eens uit: 25-6 tegen VEO F2. Het tweede team had nog een appeltje met IJsselvogels 2 te schillen en kwam goed uit de startblokken. Bij rust stond er een 13-7 op het scorebord en in de tweede helft bleef de thuisploeg volop scoren: 24-12.

De wedstrijdkorfbalteams van de Zwijndrechtse club presteerden heel goed. Er was winst voor S1, S2, S5, A1, A2, B1, B2, C1, C2 en D1. Het eerste team moest haar status als topploeg in de 1e klasse bevestigen tegen staartploeg IJsselvogels. In de uitwedstrijd in december 2022 was het leeuwendeel van de doelpunten voor de Albatrosdames, maar in de Develsteinhal werden de doelpunten keurig tussen de mannen en vrouwen verdeeld. Albatros had een goede eerste helft waarin zelfs een 12-3 voorsprong genomen werd. Bij rust was het 13-7 en in de tweede helft werd het spel bij de thuisploeg onzuiverder. Het verschil tussen beide ploegen bleef echter geruststellend groot en twee treffers van Boris Blokland zorgden voor de beslissing. De wedstrijd eindigde in een volle en gezellige thuishal in een 18-14 overwinning.

A2 maakt het nog wel even spannend tegen Merwede/Multiplaat A1, maar won in de Walburghal met 21-18. B2 versloeg het Zeeuwse Fortis B1 met 18-9 en C1 houdt haar winning streak. Dit keer werd HKC C1 met 12-17 geklopt. C2 had geen moeite met Tilburg C1 (2-19) en D1 deed hele goede zaken door PKC D1 met 10-9 te kloppen. In de eerste helft was Albatros aanvallend slapjes en prijkte er een 1-5 tussenstand op het bord. Een drietal Albatrostreffers op rij brachten in de tweede helft het geloof terug en uiteindelijk sleepte de ploeg met de interimcoaches Anniek en Joren een 10-9 zege binnen. Door de winst neemt Albatros nu de tweede plek achter Nieuwerkerk in.

De overige winstpartijen kwamen op naam van senioren 8, E1, E3, E6 en F4. Het 8e vocht een spannende strijd met Merwede/Multiplaat 5 uit: 16-17 winst. E1 versloeg KVS/Groeneveld Keukens met 14-9 en blijft evenals E3 ongeslagen. E3 was met 15-1 te sterk voor DVS ’69 en F4 was met 2-8 te sterk voor PKC/Vertom F6.
A3 deelde de punten met KVS/Groeneveld Keukens A2 met 12-12. Een nipte 15-17 nederlaag was er voor senioren 3 dat zichzelf vlak voor rust in de voet schoot en een ruime voorsprong tegen PKC/Vertom 4 verspeelde.

Fotobijschrift: actie uit de wedstrijd Albatros-IJsselvogels (Foto: Kees Streefkerk)