Weer ‘net niet’ voor korfballers sv Conventus

13 februari 2023 • 10:17

ZWIJNDRECHT - De korfballers van sv Conventus waren afgelopen zaterdag opnieuw erg dichtbij de eerste punten van het seizoen, maar opnieuw zijn ze er net niet in geslaagd om een wedstrijd naar zich toe te trekken. Pas in de eindfase van de wedstrijd trok tegenstander Dijkvogels aan het langste eind.

De selectie van Conventus reisde zaterdag naar Maasdijk met het idee dat er dit keer wel gewonnen kon worden. De thuiswedstrijd was nog met zeven punten verschil verloren, maar het vertrouwen bij het jonge team is de afgelopen maanden sterk gegroeid en men wist nu wat voor tegenstander er verwacht kon worden. Bovendien had coach Patrick Huisman wijzigingen doorgevoerd om de balans binnen het team te verbeteren en had ook nog iets in de tactiek van het team aangepast.

Voor Conventus begon de wedstrijd echter niet zoals gehoopt: al snel liep Dijkvogels uit naar een voorsprong enkele punten, welke zelfs maximaal vier punten zou bedragen. Het Zwijndrechtse spel zou echter steeds verder verbeteren, waardoor de achterstand verkleind zou worden en deze voor rust nog maar één punt zou bedragen.

Na in de rust de puntjes op de spreekwoordelijke i te hebben gezet, ontspon zich in de tweede helft een spannende wedstrijd. Beide teams gingen gelijk met elkaar op. Ook deze wedstrijd volgde een periode waarin het door Van den Boogaart Visspecialiteiten gesponsorde team niet zou scoren, maar dit keer lukte het ook om de tegenstander ervan te weerhouden om de bal in de korf te krijgen.

In zo’n spannende wedstrijd zou het op de kleinste details neerkomen wie er als winnaar van het veld af zou lopen. Het verschil werd dan ook in de slotfase gemaakt: eerst werd de gelijkmaker van Conventus afgekeurd, waarna Dijkvogels uit een makkelijk gekregen vrije wel wist te scoren. In de hoop dat de achterstand nog goedgemaakt kon worden, moest er risico genomen worden, wat uiteindelijk in nog een tegendoelpunt resulteerde. Zo eindigde de spannende wedstrijd voor Conventus in een 18 – 15 nederlaag.

Foto-credit: Kees Streefkerk / sv Conventus.